OM Yoga, jogiram se z Matejo, Mateja Kreuh s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4267/omyogajogiramsezmatejomatejakreuhsp12-1485865572.JPG
OM Yoga, jogiram se z Matejo, Mateja Kreuh s.p.
OM Yoga, jogiram se z Matejo, Mateja Kreuh s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4267/omyogajogiramsezmatejomatejakreuhsp12-1485865572.JPG 0 05 0

Povprečno od 6 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Mateja Kreuh (+)

Lokovina 6a, Dobrna 3204, Slovenija

051 622 348
mateja.kreuh@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Joga je dejansko način življenja in pot skozi samega sebe, spoznavanja samega sebe. Veliko je knjig, spletnih strani, člankov, izkušenj ljudi, ki jih lahko prebiramo. Nekateri svoje izkušnje delijo tudi skozi video posnetke, fotografijo, in podobno.

Spletna stran, ki jo prebirate je samo delček, samo odškrnjena vrata v svet joge, ki ga tudi sama s strastjo raziskujem in delim z vami na samih vadbah. Želim si, da bi se ljudje ukvarjali z jogo že od malih nog, saj te med drugim nauči odnosa do, najprej samega sebe, nato do soljudi, živali in narave. Če mene kdo vpraša, bi vadbo joge uvedla v šolski sistem kot obvezni predmet. Tudi sama si želim, da bi mi joga že prej prekrižala pot. Ampak nikoli ni prepozno! Zato vas vabim, da se mi pridružite na eni izmed vadb, ki potekajo na različnih lokacijah. Naučite se osnov jogijske vadbe in potem lahko začnete raziskovati svet joge tudi sami.

 

Hormonska joga

Hormonska joga aktivira delovanje jajčnikov, zviša raven hormonov, zmanjša intenziteto menopavzalnih simptomov na minimum, ali jih celo povsem odpravi.

Avtorica Dinah Rodrigues iz Brazilije je metodo razvila v osemdesetih letih prejšnjega stoletja in je povsem naravna metoda zaporednih vaj, ki so ciljno usmerjene na vse žleze v telesu in reaktivirajo tvorbo hormonov. Poleg tega, da povišajo raven hormonov, tudi zmanjšajo simptome menopavze. Vsekakor pa je rezultat odvisen od vztrajnosti. Več, kot vadimo, boljše rezultate dosežemo. V primerih prezgodnje menopavze, ki ni pogojena s kirurškim posegom v telo, so doseženi odlični rezultati.

Za večjo učinkovitost metode je Dinah uporabila različne veje joge: Hatha Yoga, Kundalini yoga, tibetanska energetska tehnika. Skupek vseh tehnik predstavlja dinamično, intenzivno in učinkovito metodo, ki deluje na telo tako, da reaktivira žleze z notranjo masažo, z dihalnimi tehnikami ( Pranayam) in telesnimi položaji (Asan). S kroženjem energije (Prana) in telesno sprostitvijo (Yoga-NIdra), aktiviramo energetsko telo. Hormonska joga poveča absorbcijo prane v telesu, jo aktivira in pošlje v žleze, ki proizvajajo hormone.

Poleg težav menopavze je hormonska joga odlična metoda za ženske, ki imajo težave z zanositvijo, nerednimi mesečnimi cikli, ter policističnimi jajčniki. Dinah se rada pohvali, da ima po svetu že veliko 'Hormone yoga' otročičkov, ker se je v večini primerih hormonska joga izkazala za zelo učinkovito. Tudi jaz se lahko pohvalim, da so na svet privekali že trije dojenčki na račun hormonske joge, četrti pa je na poti. Hormonska joga DELUJE!

 

Hatha joga

Hatha yoga je znanost o čiščenju telesa in prebujanju pranske energije. Hatha yoga uravnoveša levo in desno stran telesa, žensko-moško energijo, jin jang našega telesa.

V Hatha yogi omenjamo Ida in Pingala nadi. Ida je levi energijski kanal, Pingala desni. Oba kanala potekata skozi nosnici in nato vzdolž hrbtenice vse do dna, kjer se združita v glavni energijski kanal v telesu, ki se imenuje Shushumna. Omenjeni so samo trije glavni energijski kanali v telesu, sicer je v našem telesu kar 72000 nadijev.

 

Yoga Nidra - Jogijski spanec

​Z joga nidro vplivamo na podzavest, kar je možno le, ko sta telo in zavestni um popolnoma sproščena. Med to vajo se možgansko valovanje preklopi iz beta v alfa stanje, ki je stanje spanca, oz., ko je um popolnoma neaktiven. V stanju, ko izpraznimo um, izklopimo stres in s tem sprožimo v telesu samozdravljenje.

Yoga Nidra je zdravilna. Optimalno sprosti ožilje, kar vodi do boljše prekrvavitve tkiv. Če je kri zdrava, čista, se celice bolje prehranijo in prejmejo več kisika. Prav tako se pospeši izločanje toksinov. Z boljšo cirkulacijo se vsi deli telesa pomladijo. Učinek Yoga Nidre na telo je enaka, kot dve do tri ure globokega, trdnega spanca. Če jo prakticiramo pred spanjem, ne samo, da odpravi stres, prav tako pripomore k dobremu spancu.

Prakticiranje Yoga Nidre dvakrat ali trikrat dnevno omogoči organizmu, da popolnoma okreva in se pomladi. Mnoge tehnike nadzora uma imajo podoben učinek na telo, vendar Yoga Nidra sledi zaporedju, ki ustreza razporedu živčnih celic v možganih, katere po svojem vrstnem sledijo delom telesa, kot so le-ti našteti. To omogoči umu, da nemoteno in gladko steče skozi telo, ne da bi se zmedel.

To tehniko lahko prakticiramo kadarkoli, pomembno je le, da na prazen želodec ( boljši pretok prane, življenjske energije). Lahko jo prakticiramo v katerem koli položaju, vendar je Savasana ( leže na hrbtu, na ravni podlagi) najboljši položaj za izvajanje Yoga Nidre.

 

Urnik vadb

Cenik vadb

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 77246306
  • Ime podjetja:
  • OM Yoga, jogiram se z Matejo, Mateja Kreuh s.p.
  • Občina:
  • Dobrna
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si