Okrepčevalnica Lacko, Suzana Lacko s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4982/okrepcevalnicalackosuzanalackosp1-1487332170.png
Okrepčevalnica Lacko, Suzana Lacko s.p.
Okrepčevalnica Lacko, Suzana Lacko s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4982/okrepcevalnicalackosuzanalackosp1-1487332170.png 0 05 0

Povprečno od 3 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Suzana Lacko (+)

Drstelja 21, Destrnik 2253, Slovenija

031 797 688
suzana.lacko@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Marljivost, vztrajnost, spoštovanje in ogromno odrekanja so tiste lastnosti, ki so družini Lacko iz Drstelje pomagale, da so uspeli zgraditi privlačno poslovno zgodbo Turizma na vasi Lacko. Vsaka turistična destinacija potrebuje svoj karakter in tudi Lackovi imajo svojega, ki je pristen, topel in gostoljuben. Ko stopiš na posestvo Lackovih, se počutiš kot doma.

V objemu narave, v idilični vasici Drstelja, med skrivnostnim gozdom, širnimi vinogradom in sadovnjakom že dvajset let kraljuje Okrepčevalnica Turizem na vasi Lacko. Zanj s srcem dela in diha gospod Franc Lacko, žena Viktorija in njuni hčerki Jožica in Suzana. Za svoj trud in uspešno 20. letno vodenje okrepčevalnice ter soprispevek k razvoju turizma v občini Destrniku so letos prejeli občinsko srebrno priznanje.

 

Podeželska kulinarika

Na posestvu Lacko bodo prišli na račun vsi tisti, ki cenite domačo hrano.

V skrbno pripravljeni hrani se skriva poseben okus, ki vam pričara spomine na okusno, doma pripravljeno kuhinjo. Domače pripravljena hrana bo ob spremljavi vrhunskega vina Lacko, pridelanega izpod gospodarjevih rok, dodala piko na i vaši kulinarični fuziji okusov.

Najuspešnejša so zmeraj srečanja ob dobri hrani in kozarcu kakovostnega vina. Poznani smo po:

1. jedeh iz stare krušne peči (domač kruh, gibanice)
2. jedeh iz domačega kamina (slastnem pečenem odojku ali jagnje, piščanci ter ostale jedi iz žara)
3. mesu iz tunke
4. domačih narezkih (suho mesnati domači izdelki), salama, bunka, tunka, klobasa, pečenica, zaseka.

Ostale jedi po naročilu za večje skupine ob predhodni najavi.

 

Mljask ponudba

Lackovi glede na sezono poskrbijo za sveža kulinarična doživetja. Če se boste v tem času ob koncu tedna (petek) zapeljali do njih, vas bodo postregli z domačim odojkom iz žara, domačo krompirjevo solato in kruhom iz krušne peči.

Obljubimo, da si boste obliznili še prste!

 

Pristna domača hrana

Hčerki Suzana in Jožica vam na prijazen in gostoljuben način poskušata zadovoljiti brbončice z odličnimi vini in z dobrotami domače kuhinje.

Želimo zadovoljiti oziroma preseči vaša pričakovanja tako na področju kulinarike, postrežbe, ambienta in vzdušja. Tudi sami vemo, da se v domača pristni hrani skriva še poseben okus in da ob vsakem grižljaju začutimo tisto pristno svežino. Našo kuhinjo tako oskrbujemo s kakovostno, domačo hrano, ki ohrani bistveno več vitaminov kot tista iz konvencionalne predelave. Vse jedi vsakodnevno pripravimo, tako da vam obljubljamo, da boste na postreženimi izključno s sveže pripravljenimi jedmi. To je tudi eden izmed glavnih razlogov, da se stranke vračajo k nam – pristno, domače, gostoljubno.

Med domačo hrano spada tudi naš domač kruh, ki ga peče gospodarica Viktorija in za vse sladokusce gibanica, ki se pripravlja v krušni peči.

 

Dogodki in srečanja

Kaj je bolj razkošno kot se razvajati v čudovitem okolju, obkroženem z naravo in elegantno dekoracijo, uživati v osvežujočem poletnem vetriču in dobri družbi?

V notranjosti objekta imamo na razpolago dve sobi:

 • veliko in lepo opremljeno sobo, ki sprejme do 100 gostov za praznovanje vaših posebnih priložnosti kot so rojstni dnevi, krsti, poroke, obletnice, sestanki ali druženje s prijatelji.
 • elegantno Prinčevo sobo ki sprejme do 25 gostov.


Na zimsko letni terasi se lahko, med dišečim cvetjem in razgledom na skrivnostni gozd in širni vinograd, okrepča kar 60 gostov. Na terasi lahko posedite ob 40 let staremu sodu, ki smo ga preuredili v funkcionalno mizo. Ob tej mizi, za ročno izdelanimi unikatnimi stoli, so se spletle že lepe in smeha polne zgodbe. Zgodbe, ki jih boste tudi vi pripovedovali prijateljem.

Ne manjka niti ogromen kamin, kjer se lahko pripravijo jedi iz žara, v poletnem času vsak petek spečemo tudi slastnega odojka in tako popestrimo poletno ponudbo. Medtem ko se bodo starši odpočili na mirni terasi, se bodo otroci lahko brezskrbno igrali na ograjeni zelenici ali pod mogočno češnjo na otroških igralih.

Za vse internet navdušence - omogočamo brezplačen WIFI (ko se priklopite ne pozabite všečkati naše Facebook strani, oddati komentarja na Tripadvisor-ju ali napisati mnenje na naši spletni strani. Veseli ga bomo!

 

Vinska pravljica

S terase se bohoti vinograd z 8000 trsi, ki jih skrbno in z vsem srcem obdeluje viničar in vinogradnik Franc Lacko ter njegovi domači. Kamorkoli se obrneš vidiš le nešteto trsov in med njimi bujne in dišeče vrtnice, ki so prvi pokazatelji bolezenskih znakov. S spoštovanjem in posebno pozornostjo skrbijo tudi za potomko najstarejše vinske trte na svetu, Modro kavčino, ki jo je leta 2011 zasadil VIII. princ ptujskega karnevala, Slavko Kolar.

Lackovi skromno priznajo, da so dobitniki večih priznanj za posamezno sorto vina. Najbolj so ponosni na pridobitev nagrade Amfora za Renski rizling (2010). Lansko leto so izmed štirih sosednjih držav (Avstrije, Hrvaške, Italije in Avstrije) prejeli srebrno priznanje za Sivi pinot. V obdelovanje ogromnega vinograda je vloženo ogromno truda in znanja, vendar se vse poplača s pohvalami gostov in pridobitvijo priznanj na raznih tekmovanjih.


Na degustacijah vinogradnik Franc Lacko predstavi sorte vina, ki ga prideluje:

Zeleni silvanec
Sivi Pinot
Chardonnay
Renski rizling (KRALJ vinograda)
Laški rizling


Ob predhodnem dogovoru se lahko degustira 3 ali 5 vzorcev vina, seveda lahko tista, ki so vam najbolj pobožala brbončice, kupite in odnesete s seboj. V hladni vinski kleti boste ob kozarčku tudi "piknili" sir in domač kruh iz kušne peči.


Posebni in drugačni:

 • Jagodni izbor Laški rizling (trgano 25.11.2013, predelali 60 litrov na 200 trsih)
 • Kacherlovo vino (2007); možnost degustiranja vina, vendar ne nakupa, saj je na zalogi le še 10 steklenic (napolnili le 100).
 • Zaenkrat še ni mogoče kupiti vina Modre kavčine, vendar si lahko ob vhodu v klet ogledate posušeno grozdje te prestižne sorte.

 

Tradicionalni dogodki

Povezuje nas nevidna vez, ki je blazno močna. Opazite jo in tudi občutite – gojimo in negujejo skrb dediščinskega turizma. Gre za tradicijo, dediščino, preplet umetnosti in načina življenja, vrednotami, ki se prenašajo med generacijami. Naša prisotnost ima strašanski vpliv na življenje v skupnosti: na našem posestvu se tako odvijajo razna srečevanja lokalnih društev, ki pri nas organizirajo občne zbore, februarski kurantovi obiski so stalnica v lokalu, imamo razkošno opremljeno prinčevo sobano (Soba VIII. princ ptujskega karnevala, Slavka plemenitega Kacherla), vsakoletno obrezovanje in trgatev potomke mariborske Žametovke, postavitev klopotca, ki bo letos štela okroglo obletnico (20 let), ne manjka niti obisk pohodnikov tradicionalnega januarskega pohoda Po poti Ivana Potrča in Matije Murka.

Negujemo stare običaje in navade. Ker smo ponosni na delo naših prednikov, ker ljubimo svoj kraj in okolico. Ko stopite na posestvo Lackovih, se počutite kot doma.


Koledar prireditev:

 • 4. januar - Tradicionalni pohoda Po poti Ivana Potrča in Matije Murka
 • februar - Korantov skok
 • marec - Obrezovanje potomke najstarejše vinske trte na svetu Modre kavčine
 • avgust - Postavitev klopotca
 • oktober - Trgatev potomke najstarejše vinske trte na svetu Modre kavčine
 • polna luna - Večerni pohod ob polni luni (OŠ Ljudski vrt - Mestni Vrh - Turizem na vasi Lacko

 

Prinčeva sobana

Prinčeva sobana - soba tisočerih spominov, prinčeve elegance in večne moči

Osmi princ ptujskega karnevala 2007, Slavko plemeniti Kacherl VIII., je na posestvu Lackovih v spremstvu sveta princev 1. aprila 2009 zasadil lipo. Dve leti kasneje, leta 2011, je zasadil potomko najstarejše vinske trte na svetu, Modro kavčino. Zaljubljen v naravo in domačnost je izrazil željo, da bo ta sobana njegova. V čast nam je, da vam lahko ponudimo grajsko sobano, ki sprejme do 25 ljudi, da ovekonočite svoje osebne praznike na gosposki način.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 69766371
 • Ime podjetja:
 • Okrepčevalnica Lacko, Suzana Lacko s.p.
 • Občina:
 • Destrnik
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si