Preberite!

5 nasvetov za pametno pakiranje

Imate radi dopust? Kaj pa pakiranje? To je seveda obvezen del priprav na počitnice, hkrati pa tudi razlog, da se skoraj vsako potovanje, krajše ali pa daljše, začne stresno. Preberite najboljše nasvete za pakiranje, ki vam bodo pomagali prihraniti čas in prostor.

5 nacinov za pametno pakiranje

 

#1 Ne odločite se za največji kovček

Količina je pomembna. Pri prenašanju prtljage po stopnicah, v avtu, na letalu, predvsem pa pri času pakiranja (in pospravljanja, ko se vrnemo nazaj). Omejite se že z izbiro torbe - ta naj bo lahka, ravno prav velika za minimalno količino prtljage, ki jo potrebujete.

Trik je v tem, da planirate vnaprej - naredite si seznam vsega, kar boste potrebovali, nato pa vse skupaj zložite na posteljo ali kavč. Tako bo že na prvi pogled jasno, kako veliko potovalko potrebujete.

Izberite majhno in lahko potovalko ali kovček

 

#2 Omejite količino obleke in obutve na minimum

Naslednji korak je, da (zajeten) kup pred vami zmanjšate kolikor gre (če niste bili “varčni” že pri pisanju spiska). Pri izbiri obleke upoštevajte naslednja pravila:

  • Preračunajte koliko kosov obleke in parov čevljev nujno potrebujete glede na število dni in različne priložnosti (obisk obale, večer v mestu …). V torbo ne gre niti 1 kos več! 2 kopalke so več kot zadosti, saj jih lahko sproti perete in sušite, enako velja za večino športne opreme.
  • Izberite kose obleke iz tanjših materialov, ki zavzamejo manj prostora in se lažje zlagajo.
  • Poiščite tisto obleko in obutev, ki jo lahko uporabljate v več kombinacijah. Preprosta obleka za na plažo bo s pravimi dodatki tudi odlična izbira za večerno zabavo.
  • Če je le možno, si obleko, ki zavzame največ prostora, oblecite kar za na pot.

 Obleke in obutve naj bo čim manj

 

#3 Katere potrebščine zares potrebujete?

Če greste v hotel, vas bodo v kopalnici gotovo pričakali milo, šampon in še kakšni dodatki. Zakaj jih ne bi preizkusili in si prihranili prostor? Če te možnosti ne bo, si priskrbite šampon, gel, zobno pasto v potovalnih količinah - ali pa še raje, z njimi napolnite majhne stekleničke za večkratno uporabo in s tem naredite še nekaj dobrega za okolje.

Vzemite s seboj toliko zdravil in prehranskih dodatkov, kot jih potrebujete. Ni potrebe, da jemljete cele škatle in stekleničke. Zadostne količine si lahko dostikrat shranite skupaj, v čim manjši embalaži.

Ne pozabite pa na tisto, kar je obvezno! Dokumente, denar, očala, polnilec … si pripravite najprej in se zavarujte pred mrzličnim iskanjem v zadnjem hipu.

 Kako zmanjšati količino prtljage

 

#4 Priskrbite si aparat za vakumsko pakiranje

Če se sprašujete zakaj, si morate ogledati, kako izgleda na ta način spakirana obleka. Prostornina je manjša, zlaganje poteka gladko, vaši kosi oblačil pa bodo pot zagotovo preživeli čisti in nepoškodovani.

 Vakumsko pakiranje obleke za na pot

 

#5 Pametno zlaganje

Tudi pri zlaganju si lahko pomagate s triki izkušenih popotnikov:

  • Oblačila, ki se ne mečkajo, lahko zvijete v tulec oziroma “rolo” in s tem prihranite prostor.
  • Čevlji gredo na dno potovalke - razporedite jih tako, da zavzamejo kar najmanj prostora (prsti-peta). Seveda pa jih zavijte v vrečke, krpe… tudi plavalne kape so ponavadi ravno prav velike za 1 par.
  • Čevlje napolnite z manjšimi kosi obleke (nogavice) oziroma drobnimi potrebščinami, škatlicami z nakitom… Tako bodo čevlji ohranili obliko, prostor bo bolje izkoriščen, občutljive drobnarije pa bodo dodatno zaščitene pred “nezgodami” s prtljago.
  • Če jemljete s seboj dodatno torbo (recimo za na plažo), jo izkoristite tudi kot “embalažo” na potovanju. Shranite lahko toaletne potrebščice, nakit, ličila, dokumente, polnilce, slušalke in še marsikaj.

Pametno zlaganje prtljage

 

Preberite še:

 

Kako pripravimo telo na visoke poletne temperature?

Odgovarja: Dalibor Kosmina, Biovis d.o.o.

 

Na kaj moramo paziti, če bomo s seboj vzeli psa ali mačko?

Odgovarja: Črtomir Praprotnik, Animalis d.o.o.

 

Kaj je najpomembnejše pri načrtovanju dolge vožnje?

Odgovarja: Valentin Plevnik, Prevozi Plevnik d.o.o.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si