Preberite!

Na kaj moramo paziti, če bomo s seboj vzeli psa ali mačko?

Odgovarja: Črtomir Praprotnik, Animalis d.o.o.

 

S psom ali macko na dopust

 

“Pri živalih je zelo podobno kot pri ljudeh. Poleti, še posebej pa, če boste svojega ljubljenčka vzeli s seboj na dopust v (še) toplejše kraje, pazite, da ne bo izpostavljen preveliki vročini, vedno pa mora imeti na voljo tudi svežo vodo. Bodite pozorni na znake, ki opozarjajo na vročinski udar in dehidracijo!

Pri psih in mačkah so težko sopenje, prekomerna utrujenost, hitrejši srčen utrip in prekomerno slinjenje že kar resni znaki, ob katerih moramo žival takoj odpeljati v senco ali hladnejši prostor, ji ponuditi svežo vodo in morda še pomagati pri ohlajanju z mokro brisačo… Če so znaki hujši oziroma vztrajajo pa je najbolje poiskati pomoč veterinarja.

Pri psih in mačkah, ki jih vzamemo s seboj na dopust v oddaljene kraje, so pogoste tudi prebavne motnje. Podobno kot ljudje, imajo lahko tudi živali težave zaradi spremembe okolja, stresa in drugačne prehrane, kaj šele če pojedo kaj česar ne bi smele… Prvi ukrep je seveda izogibanje škodljivim dejavnikom. Tudi vašemu ljubljenčku lahko ponudite vodo iz steklenice, ter poskrbite, da bo hrana enaka ali pa vsaj čim bolj podobna “domači”.

Za preventivo ob tem priporočam tudi dodatke za podporo prebavnemu in imunskemu sistemu, s katerimi je najbolje začeti že pred načrtovanim dopustom. Najbolj primeren izdelek za to je Viyo Reinforces, ki bo poskrbel, da bo vaš ljubljenček zaužil zadostno količino prebiotikov, kar je izjemnega pomena za zdravo črevesje in imunski sistem.”

 

Kdo so Animalis, d.o.o.

Animalis doo

 

 

 

 

 

 

 

 

Preberite še:

 

Kako pripravimo telo na visoke poletne temperature?

Odgovarja: Dalibor Kosmina, Biovis d.o.o.

 

Kaj je najpomembnejše pri načrtovanju dolge vožnje?

Odgovarja: Valentin Plevnik, Prevozi Plevnik d.o.o.

 

5 nasvetov za pametno pakiranje

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si