Preberite!

Na kaj paziti, da ne bomo obžalovali izbire dimnikarja?

Odgovarja: Janez Graj, SDG d.o.o., dimnikarstvo in kemično čiščenje toplotnih naprav

Na kaj paziti pri izbiri dimnikarja

"Uporabniki morajo biti pozorni predvsem na to, da ima izvajalec dimnikarskih storitev ustrezno dovoljenje. Seznam dimnikarjev z dovoljenjem je dostopen na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor. Dimnikar mora uporabniku dimnikarskih storitev izdati zapisnik o vseh izvedenih dimnikarskih storitvah ter uporabniku izdati račun. Prav tako mora uporabnika opozoriti  na morebitne nepravilnosti ali pomanjkljivosti določene kurilne naprave. Večja doslednost pri čiščenju dimovodnih naprav je vsekakor potrebna pri tistih uporabnikih, ki imajo naprave na trda goriva, saj z rednim in temeljitim čiščenjem lahko preprečimo nastanek dimniških požarov, ki so zadnja leta v porastu.

Ob koncu kurilne sezone uporabnikom priporočamo, da poskrbijo, da bodo njihove kurilne naprave ustrezno očiščene in tako pripravljene na novo kurilno sezono. Uporabniki, ki bi želeli zamenjati dimnikarsko družbo, naj to storijo čim prej, prav za vse uporabnike dimnikarskih storitev pa velja, da morajo skladno s 13. členom Zakona o dimnikarskih storitvah omogočiti, da se na njihovih kurilnih napravah do 31. decembra 2017 izvedejo dimnikarske storitve."

 

Kdo so SDG d.o.o >>

SDG doo

Preberite še:

Kakšne napake na dimniških sistemih so najbolj pogoste?

Odgovarja: Robert Zemljič, Dimnikarstvo Dimko d.o.o.

 

Katere napake pri izbiri peči in dimnika največkrat opazite?

Odgovarja: Jože Drvarič, Dimnik, dimnikarsko podjetje Radenski vrh, d.o.o.

 

Vse, kar morate vedeti o novem zakonu o dimnikarstvu

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

© 2019 Povezujemo.si® | Vse pravice pridržane. Izdelava: Mediacall d.o.o.

Povezujemo.si