Žita v mlinarstvu Anžič Branka s.p. v Domžalah predelujemo v moko, slovenskega oziroma predvsem lokalnega porekla. Tako poizkušamo zagotoviti kvaliteto vseh naših izdelkov. Moka, ki jo kupite pri nas, se bistveno razlikuje od trgovinske moke, ki na policah včasih stoji tudi po več mesecev.
Pri nas dobite vedno svežo moko oziroma tako imenovano živo moko, ki je polna vitaminov, mineralov in hranilnih snovi. Žito tudi odkupujemo.
Mlinarstvo je naša glavna dejavnost, s svojim delovanjem smo pričeli leta 1858, prvič pa je bil registriran mlin sto let kasneje, torej leta 1958. V mlinu so v svojih začetkih v večini mleli le kmetom, ki so prinašali svoja žita. Kasneje in še do danes pa so svojo proizvodnjo povečali z lastnimi pridelki in pridelki, ki jih odkupujejo od kmetov. S tem so povečali tudi izbiro med različnimi mokami in kašami, ki so vse bolj priljubljene.
Naša ponudba obsega prodajo naslednjih tipov moke:
- Pšenična moka (čisti otrobi, bela moka,črna moka, polnovredna moka).
- Ajdova moka,
- Ržena moka,
- Ovsena moka,
- Ječmenova moka,
- Koruzna moka,
- Polnozrnata pšenična moka,
- Pirina moka,
- Pirina polbela moka,
- Prosena moka,
- Riževa moka
Vsem tistim, ki se želijo izogniti zdravstvenim težavam in jesti optimalno glede na potrebe svojega organizma, priporočamo ječmenovo moko ali polnovredno pirino moko.