Koželj d.o.o., predelovanje zelišč v končne izdelke

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4436/kozeljdoopredelovanjezeliscvkoncneizdelke5-1481205404.png
Koželj d.o.o., predelovanje zelišč v končne izdelke
Koželj d.o.o., predelovanje zelišč v končne izdelke https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4436/kozeljdoopredelovanjezeliscvkoncneizdelke5-1481205404.png 0 05 0

Povprečno od 3 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Zoran Poljšak (+)

Vegova ulica 12, Dob 1233, Slovenija

01 7220970
01 7220975
info@kozelj.net

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Začetki podjetja Koželj d. o. o. Dob segajo v čas med prvo in drugo svetovno vojno. Vse se je začelo, ko je Jože Koželj v Celovcu spoznal nadučitelja Alojza Poljšaka, ki se je v prostem času ukvarjal z zeliščarstvom. Naši najstarejši izdelki so prav plod njegovega znanja. Kasneje sta skupaj odšla na Dunaj, kjer se je Koželj od Poljšaka učil izdelave tinktur, krem in drugih pripravkov iz zdravilnih rastlin. Zaradi velike želje, da bi pomagal bolnim ljudem, se je Jože sam lotil učenja iridodiagnostike in diagnosticiranja bolezni s pomočjo urina. Po poroki z nadučiteljevo hčerko Sandro, se je, s svojim širnim znanjem, vrnil v Slovenijo in postal izjemno znan diagnostik, svetovalec in pomočnik pri zdravljenju mnogih bolezni. Zaradi tega je užival posebno slavo, k njemu pa niso prihajali samo ljudje iz Evrope, pač pa tudi iz Avstralije in ZDA. Med njegovimi pacienti je bilo tudi mnogo znanih osebnosti.

Po smrti Jožeta Koželja, je podjetje Koželj d. o. o. Dob, prevzel njegov nečak, ki ga vodi in prilagaja sodobnemu svetu še danes.

Podjetje Koželj d. o. o. Dob se nahaja v Dobu pri Domžalah in se ponaša z več kot 50-letno tradicijo predelave zdravilnih zelišč v gotove izdelke, ki se prodajajo izključno v lekarnah in zeliščnih trgovinah.

 

PRVA REGISTRIRANA ZDRAVILA – 1958 in 1959

Naša najstarejša izdelka je razvil in kot zdravila uspešno registriral že Jože Koželj. Tinktura za nego ustne votline PARAGIN je bila kot zdravilo registrirana leta 1958 v Beogradu, leto kasneje pa ji je sledilo aromatično mazilo za masažo RASTIN. Prav RASTIN je tisto mazilo, ki je poznano kot dobra stara "Pepetova žavba".

 

Oba izdelka sta še danes na voljo v lekarnah, vendar sta sedaj zaradi spremenjene zakonodaje registrirana kot kozmetična preparata.

 

Širitev Palete Proizvodov

Po razpadu Jugoslavije in močno okrnjenemu tržišču, smo se usmerili v razvoj novih izdelkov.

Leta 1994 smo začeli s prodajo ribjega mazila RIBODERMIN, ki je namenjeno negi suhe, razpokane, opečene in razdražene kože. Mazilo se že dolgo uporablja na neonatalnem oddelku Kliničnega centra v Ljubljani ter v marsikateri porodnišnici, saj ne vsebuje alergenov in konzervansov, je do kože izjemno nežno ter zato primerno za nego občutljive otroške kože.
Sledili sta kremi RASTIN F in RASTIN V. Z njima smo dopolnili in razširili paleto izdelkov RASTIN, v prvi vrsti pa sta namenjeni ljudem, ki se soočajo z bolečimi mišicami ter težkimi, bolečimi in utrujenimi nogami.

 

KOLEKCIJA ZA ŠPORTNIKE

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja smo, po pogovorih s športniki in fizioterapevti, razvili kolekcijo FIZIO. Z njo smo želeli ustreči zahtevam tako enih, kot drugih. Od takrat naše izdelke uspešno uporabljajo fizioterapevti, rekreativni ter slovenski vrhunski športniki – smučarji, nogometaši, košarkarji, rokometaši, atleti, kajakaši, kolesarji…
Pestra paleta izdelkov FIZIO vsebuje izdelke, ki povečujejo prekrvavitev mišic in se uporabljajo pred in po športnih aktivnostih, rekreaciji in za namensko masažo v fizioterapevtskih centrih.

v letu 2016 pa smo zgoraj naštetim izdelkom dodali še dva, ki sta linijo fizio obogatila in izpopolnila:

 

Kremca

Pred kratkim smo vam ponudili novo linijo kozmetičnih izdelkov za nego kože obraza, rok in celega telesa. Linija je nastajala počasi in premišljeno ter je plod dolgoletnih raziskav in izkušenj našega podjetja.
Koži prijazne sestavine kožo vlažijo, mehčajo in ji vračajo njeno naravno lepoto. Linija KREMCA je v prvi vrsti namenjena predstavnicam nežnejšega spola, vendar pa vseeno nismo pozabili na moške.

 

Za nego obraza:

 • Kremca® čistilno mleko Tudi vaša koža rada globoko vdihne. Verjemite. Nežno in na povsem enostaven način jo osvobodite nečistoč in odvečnih ličil. Vaš obraz, vrat in dekolte so vsak dan izpostavljeni tisoč in eni obliki nečistoče, prav nič dobrega pa jim ne denejo niti ličila. Že res, da brez njih ne gre, pa vendar privoščite svoji koži, da vsak dan globoko vdihne in s kožI prijaznim čistilnim mlekom kremca užije svojo naravno lepoto.
 • Kremca® blagi tonik Vaša koža živi precej stresno življenje. Suh zrak, zaprti prostori, klima in ogrevanje, tudi vodni kamen. zato jo z naravnim blagim nealkoholnim tonikom kremca redno vlažite, mehčajte in tako preprečite njeno izsušitev.
 • Kremca® liposomski gel (s hialuronsko kislino in argirelinom) Povrnite vaši koži vse tisto, kar ste že zdavnaj imeli za izgubljeno. Liposomski gel kremca s hialuronsko kislino in argirelinom bo vaši koži povrnil naravno prožnost in navlaženost, hkrati pa bo pomlajevalni serum učinkovito odpravljal drobne in zmanjševal večje gube.
 • Kremca® krema za okoli oči Vaše oči so sonce, zato nikar ne pustite, da jih obdajo temno modri oblaki podočnjakov. Krema za okoli oči kremca je namenjena negi občutljive kože. če se smejite vi, naj se smejijo tudi vaše oči.
 • Kremca® krema proti gubam Vam bo zagotovila, da bodo na kritičnih mestih manjše gubice izginile, večje pa se bodo opazno zmanjšale.
 • Kremca® regenerativna krema Presenetite vašo kožo s koži prijazno regenerativno kremo kremca in ji zagotovite čvrsto strukturo ter naravno vlažnost v vseh slojih. In nikar ne bodite presenečeni, če bo izginila tudi kakšna gubica.

 


Za nego razdražene kože po britju ali depilaciji:

 • Kremca® losjon za po britju Vaša koža je med vsakim britjem izpostavljena dražljajem, ki zanjo niso naravni, zato je pomembno da ji ponudite nekaj, kar ji bo vrnilo naravno prožnost in čvrstost. Koži prijazen losjon po britju kremca s svojimi sestavinami kožI zagotavlja najhitrejšo vrnitev v njeno naravno stanje.

 

Za nego telesa:

 • Kremca® vlažilna krema Naj bo koža mastna, suha ali pa zelo občutljiva, njena navlaženost je osnova za nadaljnje negovanje in skrb za zdravje. Vlažilna krema kremca bo poskrbela, da bo vaša koža tudi po sončenju ali kopanju ohranila svojo elastičnost, voljnost in naravno lepoto.
 • Kremca® mleko za telo je namenjeno prav vsakemu predelu vaše kože, vsak dan in ob vsaki priložnosti. Vaši koži privoščite največ in jo znova naredite prožno, voljno in že na prvi pogled zdravo. Primerno je tudi za nego občutljive otroške kože po kopanju.
 • Kremca® negovalno olje (primerno tudi za naše najmlajše)

 

Za nego rok:

 • Kremca® krema za roke Saj poznate tisti neprijetni občutek, ko koža začne pokati, postaja bleda in občutno izsušena. Razvajajte svoje roke s kožI prijazno kremo za roke kremca in jim zagotovite naravno lepoto.

 

Za brezskrbno predajanje sončnim žarkom:

 • Kremca® mleko za sončenje Škodljivost UV-žarkov je nekaj, o čemer slišimo že na vsakem koraku, zato vam tudi mi polagamo na srce - vaša koža potrebuje zaščito, medtem ko se vi predajate božanju sončnih žarkov. Zato uporabite kožI prijazno mleko za sončenje kremca.

 

Certifikati

Že nekaj let smo ponosni lastniki ISO 22716:2007 certifikata in s tem eno izmed prvih manjših kozmetičnih podjetij z zagotovljenim sistemom dobre proizvodne prakse (GMP) v Sloveniji.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 14432269
 • Ime podjetja:
 • KOŽELJ predelovanje zelišč, d.o.o. Dob
 • Občina:
 • Dob
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si