Kmetija Zorn

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3615/Untitled1Recovered-1474438199.jpg
Kmetija Zorn
Kmetija Zorn https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3615/Untitled1Recovered-1474438199.jpg 0 05 0

Povprečno od 9 ocen

Vaša ocena

Kontakt

Potoki 1, Semič 8333, Slovenija

040 914 151
kmetija.zorn@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Turistična kmetija Zorn iz Semiča ponuja možnost ježe konj in spoznavanje domačih živali. Obiščite nas in okusite košček miru, ki ga prinaša narava. 

 

Ponudba

 

Jahanje

Jahanje se izvaja na naših kobilah Zarji, Lotty in Ini. Jahanje poteka v maneži, za bolj izkušene jahače pa je na voljo terenska ježa.

Naši konji so poslušni, lahko vodljivi in ubogljivi.

Pri jahanju je obvezna jahalna oprema (jahalna čelada, primerna obutev, dolge hlače in za mladoletne osebe tudi "želvica"). Lahko jo prinesete sami ali pa si določene stvari sposodite tudi pri nas. Za obutev so zaželjeni jahalni škornji ali čevlji, lahko pa imate tudi športne čevlje ("superge"). Važno je, da imajo dober oprijem na nogo in da so prave velikosti. Dolge hlače ščitijo pred žulji na nogah in pred vejami ali trni na terenih, čelada ščiti glavo pred poškodbami, želvica pa ščiti celotno oprsje in hrbet v primeru padca s konja.

Ure jahanja potekajo po v naprej dogovorjenem urniku. Lahko se oglasite pri nas in se osebno dogovorite za termin, lahko pa nas pokličete oz. pošljete mail.

 

TPK - terapije s pomočjo konjev

Terapije se izvajajo z našimi konji. Terapije vodi Tea Zorn, dipl. prof. razrednega pouka ter tudi Terapevt za izvajanje terapij s pomočjo konja.

Najbolj pogosto vprašanje je, komu je TPK sploh namenjen. Odgovor je preprost - pravzaprav vsem, ki bi želeli narediti nekaj zase. Terapije s pomočjo konj ni enako kot hipoterapije. TPK obravnava osebo s celotnega vidika - torej tako fizičnega, psihičnega in tudi socialnega.

Čeprav se terapij največkrat udeležujejo osebe s posebnimi potrebami, pa so lahko zelo koristne tudi pri manjših težavah - zmanjševanju stresa, pridobivanju samozavesti, izboljšanje spomina ter tudi raznih učnih težavah. Poleg tega se na konjevem hrbtu tudi dobro razmigamo, pridobivamo na kondiciji in tudi ravnotežju.

Terapije običajno potekajo v koraku, bolj spretni pa lahko izvajajo naloge tudi v kasu. Pri uri sodeluje tudi vodnik konja, terapevt pa spremlja osebo in se z njo pogovarja, pazi na pravilen položaj telesa, podaja naloge ter pazi na varnost jahača. Seveda pa raznoraznih iger, ki jih vsako uro izvajamo nikoli ne zmanjka!

In kot zanimivost - terapije zelo redko potekajo v sedlu. Največkrat se izavajajo na posebni podsedelnici in pasom z ročkami, včasih pa tudi na samem konjskem hrbtu. Konj tudi nima vedno na sebi uzde, ampak je voden lahko tudi samo na oglavko in pripet s povodcem.

 

Najem maneže

Maneža ima postavljene tudi dresurne oznake, predvsem za tiste, ki bi želeli vaditi dresurno jahanje.

Čeprav manežo uporabljamo pri svojem delu, pa je možen tudi najem. To pomeni, da vam je maneža povsem na voljo (ni nobenega drugega konja) in jo lahko uporabljate po svojih željah ali za trening. Možen je najem za krajši čas (uro, dve...) ali pa za cel dan. Najem je potrebno rezervirati vsaj dan prej, da lahko zagotovimo, da bo maneža na voljo.

 

 

Uradne ure in cenik

 

Vir

Odpiralni čas
GMT

Odpiralni čas

Ponedeljek
14:00 - 18:00
Torek
14:00 - 18:00
Sreda
14:00 - 18:00
Četrtek
14:00 - 18:00
Petek
14:00 - 18:00
Sobota
14:00 - 18:00
Nedelja
14:00 - 18:00
  • Davčna številka:
  • 76564142
  • Ime podjetja:
  • Tea Zorn - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Občina:
  • Semič
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si