Kmetija Žerjal

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1768/kmetijazerjal23-1462795362.jpg
Kmetija Žerjal
Kmetija Žerjal https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1768/kmetijazerjal23-1462795362.jpg 0 05 0

Povprečno od 211 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Matjaž Žerjal (+)

Tomaj 75b, Dutovlje 6221, Slovenija

031 691522
kmetija.zerjal@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Kmetija Žerjal je v Tomaju, osrčju Krasa, ki je s svojimi toplimi gmajnami pravi dom za koze. Površin za odprto pašo v ogradah je v izobilju, kar je pogoj za kvalitetno rejo in dobro mleko.

Na kmetiji Žerjal, ki se s to dejavnostjo ukvarja že 25 let, redijo okrog150 koz srnastega tipa, ki jih molzejo dvakrat dnevno. Žerjalove koze so izrazito pašne živali, saj skoraj celo leto preživijo na pašniku. Proizvodnjo sira vodi mladi Matjaž Žerjal, po poklicu kmetijski tehnik.

Vsaka koza da povprečno 3 do 4 litre mleka dnevno. Surovo kozje mleko predelajo po tradicionalnem postopku brez uporabe konzervansov ali gensko spremenjenih mikroorganizmov. Kozje mleko vsebuje manjši odstotek maščob in je lažje prebavljivo od kravjega. Mlečno maščobo sestavljajo maščobne kisline, tri od njih so celo poimenovali po kozah: kapronska, kaprilna in koprinska. Te kisline pomagajo pri zdravljenju mnogih presnovnih bolezni, žolčnih kamnov, dokazano je, da raztapljajo holesterol.

Glavni proizvod Kmetije Žerjal je poltrdi zorjen kozji sir, strasten sir bogatega vonja in nepozabnega okusa.

Poleg tega na kmetiji proizvajajo še albuminsko skuto, skuto iz surovega mleka, sekundarno fermentirano sirotko, jogurt ter seveda surovo mleko. Največja atrakcija pa je kozji sir iz kozjega mleka s teranom.

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 71425594
  • Ime podjetja:
  • Žerjal Matjaž - Kmetija Žerjal
  • Občina:
  • Sežana
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si