Kmetija Cigüt d.o.o.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4268/kmetijaciguetdoo17-1479304954.jpg
Kmetija Cigüt d.o.o.
Kmetija Cigüt d.o.o. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4268/kmetijaciguetdoo17-1479304954.jpg 0 05 0

Povprečno od 11 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Štefan Cigüt (+)

Noršinci 61, Martjanci 9221, Slovenija

02 5481092
031 864 673
02 5381549
marija@kmetija-cigut.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Družinska kmetija Cigüt iz Noršinec leži v Prekmurju v nižinskem območju občine Moravske Toplice. Je ena izmed največjih in najsodobnejših kmetij, osnovna dejavnost je pitanje govedi visoke kakovosti, pridelava poljščin, storitve s kmetijsko mehanizacijo in prodaja bučnega olja.

Kmetija spada med mojstrske kmetije, kjer nudi študentom kmetijstva dodatno praktično izobraževanje in usposabljanje.

Ne gre pa zanemariti tudi dejstva, da je sin Štefan eden izmed najboljših oračev v Republiki Sloveniji, saj je že leta 2003, kot 20 letni fant , postal državni prvak v oranju.

Proizvodna usmeritev kmetije je živinorejsko poljedelska. Na kmetiji redijo letno okrog 800 mladih pitanih goved.

Kmetija prideluje poljščine na več kot 300 ha zemljišč. V celoti zagotavlja lastno voluminozno krmo za živino ( koruza, ječmen, seno), na ostalih površinah pa prideluje sončnice, buče in pšenico.

 

Pridelovanje poljščin

Tehnologijo v poljedelskem sklopu predstavlja:

 • pridelava žit,
 • pridelava koruze,
 • pridelava krmnih rastlin,
 • pridelava energetskih oljnic,
 • pridelava buč.


Kmetija je vključena program KOP, kjer izvaja »poljedelske« ukrepe; integrirano poljedelstvo in ozelenitev njivskih površin. Pogoji in smernice, zapisane v programu KOP in opredelitve posameznih ukrepov so dobri pogoji, znotraj katerih kmetujejo na Cigutovi kmetiji.

Kmetija je vključena v integrirano poljedelstvo. Vsako leto so uspešno pridobili certifikat o skladnosti kmetovanja od kontrolne organizacije, kar je dokaz, da na kmetiji spoštujejo tehnološka navodila, ki so predpisana za integrirano poljedelstvo.

 

Kmetijska opravila

Na Kmetiji Cigut se že od leta 1992 ukvarjamo s storitvami s kmetijsko mehanizacijo kot samostojni podjetnik. Vedno sledimo novejšim tehnikam, tako da Vam ponujamo hitro in kvalitetno storitev.

Ponujamo vam širok spekter kmetijskih storitev

 

Vzreja bikov

Vzreja bikov temelji na dobri lastni tehnologiji pitanja, kar dokazuje tudi povprečni dnevni prirast, ki je od 1350 g-1600 g na dan. Za dosego takih prirastov pa imamo teleta z odličnim genetskim potencialom, ki jih izbiramo sami. Gre za mestnati tip goveda, ki jih zaradi pomanjkanja v Sloveniji uvažamo iz drugih evropskih držav. Kmetija trenutno redi 800 pitancev. Da je tudi glavna zakonitost kakovostnega pitanja dosledno, strokovno in točno delo, je enako pomembno tudi preventivno in inovativno delo veterinarja.

Tehnologija reje govedi temelji na prosti reji v boksih za pitanje, ter z tlačenim gnojem. V novem hlevu je sistem odgnojevanja na drsečem gnoju, ki ob pomoči transporterja gnoj transportira v direktno na gnojišče, od tam ga potem enostavno z nakladalcem naložijo na prikolice ali trosilec hlevskega gnoja, ter transportirajo do njive. Približno 40 GVŽ pitancev redijo še na rešetkah z gnojevko.

 

Bučno olje

Na kmetiji pridelujemo buče na integrirani način pridelave. Za kvalitetno bučno olje je nadvse pomembno kvalitetno pridelano seme in kvalitetno stiskanje

Prodajamo 100% bučno olje na domu.

 

Tekmovanje v oranju

Kmetija Cigüt se ukvarja tudi s tekmovanjem v oranju. Prvi, ki se je začel ukvarjati s tovrstnim tekmovanjem je bil oče Štefan, ko je kupil svoj prvi traktor leta 1975.Takrat se je udeležil tovrstnih občinskih tekmovanj, kjer je tudi večkrat zmagal. Čeprav je bila želja po tekmovanjih neizmerna se Štefan zaradi obilica dela na kmetiji ni moral udeleževati tekmovan,j na državnem in svetovnem merilu. Prav tako so tekmovanja predstavljala dodatno finančno obvezo.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 98092022
 • Ime podjetja:
 • Kmetija Cigüt d.o.o.
 • Občina:
 • Martjanci
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si