K.Biro, pasivna, skeletna in masivna gradnja

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1740/kbiropasivnaskeletnainmasivnagradnja-1462538418.jpg
K.Biro, pasivna, skeletna in masivna gradnja
K.Biro, pasivna, skeletna in masivna gradnja https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1740/kbiropasivnaskeletnainmasivnagradnja-1462538418.jpg 0 05 0

Povprečno od 12 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Srečo Križman (+)

Dunajska cesta 101, Ljubljana 1000, Slovenija

041 613 614
sreco.krizman@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje K.biro d.o.o. smo gradbeno podjetje, ki smo s svojimi strokovnjaki v različnih oblikah prisotni na tržišču že desetletja. V tem obdobju smo se razvili v tehnološko naprednega ponudnika in izvajalca celostnih in kvalitetnih storitev vseh gradbenih in obrtniških del, se prilagodili napredku in se usposobili za gradnjo pasivnih objektov, poudarek pa dajemo tudi na adaptacije in sanacije.

Od konkurence se razlikujemo v tem, da nudimo vsa gradbena dela in obrtniška dela z domačimi lokalnimi delavci, saj naš kolektiv sestavljajo delavci, ki so strokovno in praktično izobraženi za izvedbo vseh gradbenih del, kakor tudi vse vrste zaključnih obrtniških del.

 

Tako se na objektu ali gradbišču ne zvrsti veliko delavcev, ki izvedejo različna gradbena in obrtniška dela, ampak vsa gradbena in obrtniška dela izvedemo z nekaj istimi delavci. To predstavlja veliko prednost pri časovni usklajenosti posameznih faz del, saj ni potrebno čakati različnih delavcev za posamezno fazo del, kakor tudi ne izvajati neprestane koordinacije med delavci za različna dela.

Strokovno vodstvo ima dolgoletne izkušnje pri izvajanju različnih zahtevnih gradenj in adaptacij s posebnim poudarkom na kvalitetnem izvajanju del in nenehnem izobraževanju s področja pasivne gradnje.

 

Tako smo v zadnjem desetletju zgradili že več PASIVNIH objektov tako klasično zidanih z opeko, kot betonskih, v zadnjem obdobju pa izvajamo predvsem lesene montažne objekte v pasivnem standardu.

 

Kolektiv podjetja k.Biro d.o.o. je specialist za:

 • Lesene skeletne hiše,
 • Lesene fasade,
 • Lesene terase iz vseh vrst lesa,
 • Gradnjo vseh vrst objektov, adaptacijska dela,
 • Nadzor nad izvajanjem lesenih pasivnih objektov,
 • Inženiring izvajanja vseh vrst gradenj in vodenje investicij in objektov,
 • Podopolagalska dela,
 • Suhomontažna dela,
 • Fasaderska dela,
 • Ral vgradnje vseh vrst stavbnega pohištva,
 • Karakteristični prerezi pasivne skeletne lesene hiše.

 

Lesene skeletne hiše

Lesena skeletna hiša je grajena iz lepljenega in dolžinsko spojenega lesa. Konstrukcijo sestavljajo leseni pokončniki in prečniki, ki so med seboj povezani z natančnimi spoji in vijaki.

Konstrukcija je sestavljena tako, da stoji samostojno, za samo stabilnost ne potrebuje nikakršnih pritrjenih plošč na samo konstrukcijo. Plošče, ki so nato pritrjene na skelet z notranje in zunanje strani samemu skeletu še dodatno poveča stabilnost, trdnost in protipotresno varnost. Vsa dela, ki se izvajajo v skeletni hiši, so suho montažna, tako da je gradnja hiše hitra in okolju bolj prijazna, kot gradnja klasično zidane hiše. Skeletna hiša ima v primerjavi z zidano hišo prednost v debelini izolacije. Pri enaki debelini stene je bistveno višja izolativnost, ter s tem veliko večjo energijsko vrednost, posledično pa še manjše stroške ogrevanja.

 

Lesene fasade

Lesena fasada kot zaključni element poskrbi za lep in unikaten izgled zunanjosti objekta. Fasada na objektu je lahko v celoti iz lesa, odlično pa se ujame tudi v kombinaciji z drugimi materiali kot so pločevina, kamen, vlakno-cementne plošče, fasadni omet, steklo, uv obstojne fasadne folije.

 

Lesene terase

V zadnjem desetletju smo izdelali lesenih teras z različnimi lesovi v skupni količini preko 10 tisoč m2. Leseno teraso lahko izdelate na več načinov. Dober nasvet vam lahko pomaga najti pravo in izvirno rešitev (primeri izdelanih teras). Poiščite zaupanja vredne vire informacij in preverite navedbe dobaviteljev.

 

Gradnja objektov

Gradbena dela (izkop, nasutje, temelji, plošča, zunanja ureditev, gradnja hiše, postavitev ostrešja, pokrivanje strehe, polaganje kanalizacije, hidroizolacijska dela, zidanje vseh vrst sten, opaževanje plošč, stebrov, temeljev, preklad, nosilcev).

 

Nadzor nad gradnjo

Opravljamo strokovno nadzorstvo nad gradnjo objektov oziroma izvajanjem vseh vrst gradbenih del (količinski, kakovostni in obračunski nadzor, usklajevanje del vseh udeležencev pri gradnji, nadzor nad uresničevanjem investicijskih programov, nadzor nad objekti v času poskusnega obratovanja).

 

Arhitekturno svetovanje

V sodelovanju z arhitekturnim birojem vam pripravimo celovito organizacijo od vaše ideje, ki jo obdelamo v 3D načrtih, tako, da imate že na samem začetku vpogled iz vseh strani na vašo investicijo.

 

Podpolagalska dela

Polaganje parketa
Polagamo vse vrste parketa; klasičnega, lamelnega, lam-parket, intarzijski parket, kant-parket, zgotovljeni parket. Polaganje panelnega parketa je v zadnjem času zelo razširjeno, saj je hitro položen, ni nepotrebnih brušenj in prahu. Po položitvi parketa ga tudi naoljimo.

 

Polaganje laminata

Naše podjetje izvede polaganje vseh vrst laminata oz. laminatnega poda. Če nam zaupate polaganje laminatnega poda bodo upoštevani vsi dani pogoji in Vaš laminatni pod bo prijetna in dolgotrajna podlaga.

 

Polaganje vinil podov

Polagamo tudi sedaj trendovske pode iz vinilne talne obloge tako z lepljenjem, kot na klik.

 

Suhomontažna dela

Izvajamo raznovrstna suhomontažna dela (AMF, Armstrong, Rigips, Knauf) kot so:

 • stenska obloga,
 • predelne stene,
 • izdelava napušča (stirodur na podkonstrukciji),
 • spuščeni stropovi v mansardah,
 • vgrajevanje drsnih vrat in oken,
 • vgradnja vseh vrst notranjih sobnih vrat,
 • obloga stopnic z lesenimi oblogami,
 • bandažiranje stikov.

 

Fasaderska dela

S fasaderskimi deli vaš objekt zaščitimo pred zunanjimi vplivi in toplotnimi izgubami obenem pa damo objektu končen izgled. Kakovostna fasada objekt ščiti objekt pred zunanjimi vplivi in je hkrati paroprepustna.

Fasadne površine obložimo s termoizolacijskim materialom ter plemenitimi plastičnimi ali tankoslojnimi maltami. Nato izvedemo izravnalno armirani sloj s katerim učrvstimo in izravnamo podlago. Sledi še premaz z emulzijo in zaključni sloj s teksturo in barvo po vašem izboru.

 

RAL vgradnje in montaža izdelkov

Pri RAL montaža (SI- ZAG montaža) velja, da mora biti spoj med oknom in gradbenim elementom zatesnjen tako, da ustreza visokim zahtevam.
Od običajne vgradnje se razlikuje zaradi dodatne in učinkovitejše zatesnitve med okenskim okvirjem in steno. Zaradi tega ima okno enako zvočno izolirnost kot vstavljeno steklo, pri čemer je odločilen način tesnjenja in izbira materialov, s katerimi zatesnimo reže na zunanji in notranji strani. Vse stične površine med okvirom in okensko odprtino morajo biti ravne gladke, suhe in čiste ter brez prahu in maščob.

 

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 18541194
 • Ime podjetja:
 • K.biro, posredovanje in inženiring, d.o.o.
 • Občina:
 • Ljubljana
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si