Javni zavod za kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje Snežnik

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/146/Untitled-1523373965.jpg
Javni zavod za kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje Snežnik
Javni zavod za kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje Snežnik https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/146/Untitled-1523373965.jpg 0 05 0

Povprečno od 333 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Zdenko Truden (+)

Cesta 19. oktobra 49, Stari trg pri Ložu 1386

08 1602853
tic.loz@zavod-sneznik.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Pozdravljeni v Loški dolini!

Iz objema hribovitega sveta, poraslega z mogočnimi gozdovi, se razkrivata dve kraški polji, Loško polje in manjše Babno polje. V tisočletjih ju je izoblikovala vztrajnost vode, ki je najedala v apnence in dolomite, mrzli zimski vetrovi iz zasneženega Snežnika ter nenazadnje vztrajne in marljive roke domačinov, ki se že stoletja prilagajajo trdim zakonitostim narave.

Obiskovalci te kraje zaradi njihove prvinskosti radi poimenujejo neodkriti biser. Raziskovalci naravnih ali kulturnih lepot se od tu ne boste poslovili ravnodušni. Pri  pregovorno sicer vase zaprtih Notranjcih boste vedno našli izredno gostoljubne, prijazne in včasih malce samosvoje gostitelje.

 

NASTANITVE IN KULINARIKA

Izberite med pestro gostinsko ponudbo in nastanitvami, ki jih nudi podeželje.

Zavezanost domači kuhinji je z lokalnimi sestavinami nadgrajena v izvirne kulinarične poslastice, ki - prav tako kot jutranji pogledi na idilično pokrajino - lahko postanejo nepozabno doživetje.

 

NARAVNE IN KULTURNE ZNAMENITOSTI

Oglejte si naravne in kulturne znamenitosti Loške doline in Babnega Polja.

Podobe narave in človekovih stvaritev spreminjajo svoje odseve skozi menjavanje letnih časov, njihova brezčasna veličina pa nas navdaja z občudovanjem.

 

OPAZOVANJE IN FOTOGRAFIRANJE RJAVEGA MEDVEDA V NJEGOVEM NARAVNEM OKOLJU

Obsežni notranjski gozdovi predstavljajo osrednje življenjsko območje rjavega medveda (Ursus arctos) v Sloveniji. Pod vodstvom izkušenih vodnikov to izjemno žival lahko fotografirate ali zgolj varno opazujete v njenem naravnem okolju.

 

DOŽIVETJA
Začutite in spoznajte življenje na Notranjskem.

Lokalni vodniki in interpreti vas popeljejo po pokrajini, obudijo zgodbe in pristno podeželsko življenje, v katerega se še vedno vpleta tradicija s stoletnimi običaji in navadami.

 

ŠPORT IN REKREACIJA
Začutite moč, ki vam jo daje gibanje v neokrnjeni naravi.

Sami ali v družbi, peš, s kolesom, na konju, po kamniti poti, snegu ali skozi prosojnost neba ... Podajte se v prostranost naravnega okolja, začutite svežino zraka, ki z dihom krepi telo in bistri duha.

 • Pohodništvo,
 • Kolesarjenje,
 • Konjeništvo,
 • Jamarstvo,
 • Ribolov,
 • Tenis,
 • Lokostrelstvo,
 • Tek na smučeh in biatlon,
 • Alpsko smučanje.

DOMAČI IZDELKI
Pridne in spretne roke
ustvarjajo za vas.

Izdelke navdihuje preteklost in plemeniti izvirna, individualna ustvarjalnost. 

 

PRIREDITVE
V Loški dolini je skozi vse leto pester program prireditev in doživetij!


KOLEDAR
dogodkov.

 

Tradicionalni zimski vzpon na Gornje Poljane (1065 m)

Vsako leto se zadnjo nedeljo v januarju pohodniki povzpnejo do najvišje ležečega zaselka na Notranjskem - Gornjih Poljan.


Velikonočni sejem

S tem, ko se koledarsko leto prevesi v svetlejšo polovico leta, napove velikonočne praznike. Del prazničnega vzdušja je tudi Velikonočni sejem domačih dobrot in izdelkov domače in v Starem trgu pri Ložu zadnji četrtek (veliki četrtek) pred veliko nočjo.


V deželi ostrnic

»V deželi ostrnic« je pisan sklop kulturnih, etnoloških in zabavnih dogodkov, ki se v okolici gradu Snežnik in na drugih prizoriščih po Loški dolini vrstijo čez celo poletje. Soustvarjajo jih društva, organizacije in številni posamezniki različnih generacij. 


Mednarodni festival Plavajoči grad

Najprivlačnejši poletni dogodek v Loški dolini je zagotovo večdnevni mednarodni festival etno glasbe, gledaliških umetnosti in mističnega ambienta Plavajoči grad, ki poteka v gradu Snežnik in njegovi okolici. Festival izstopa tudi po svoji socialni in okoljski angažiranosti.


Ex-tempore Dežela ostrnic

Likovniki se vsako leto konec maja zberejo na tradicionalnem Ex-temporu Dežela ostrnic, kjer ustvarjajo na temo kulturne in naravne dediščine Loške doline.


Ob košnji

Prikazu in celo tekmovanju v zdevanju ostrnic, svojevrstnemu načinu sušenja sena v Loški dolini, ste lahko priča na tradicionalni etnološki prireditvi Ob košnji.  Pesmi in igrani prizori obujajo utrip nekdanjega kmečkega življenja v času košnje in spravila sena.


Polharska noč

Polharska noč je družabna prireditev, ki predstavlja tradicijo in ohranja dediščino lova na polhe. 


Pohod po Poti dediščine Loške doline

Pohod po Poti dediščine Loške doline združuje pohodništvo s spoznavanjem svojevrstne naravne in kulturne dediščine, ki se je v stoletjih izoblikovala v dolini sredi notranjskih gozdov.


Božično - novoletni sejem

Med bogato obloženimi stojnicami z domačimi dobrotami, novoletnimi darili in drugimi izdelki domače in umetnostne obrti lahko v prazničnem vzdušju poklepetate s prijatelji, znanci in se pogrejete s toplimi napitki.


Dobrodelni novoletni tek in hoja

Dobrodelni novoletni tek in hoja nista tekmovalnega značaja, ampak sta namenjena predvsem druženju športnih navdušencev in ljudi dobrega srca. Izkupiček startnin je namenjen dobrodelni pomoči. 

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 42944511
 • Ime podjetja:
 • Javni zavod za kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje Snežnik
 • Občina:
 • Loška dolina
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si