Javni zavod ŠKTM

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/840/javni-zavod-sktm(1)-1458552855.jpg
Javni zavod ŠKTM
Javni zavod ŠKTM https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/840/javni-zavod-sktm(1)-1458552855.jpg 0 05 0

Povprečno od 221 ocen

Vaša ocena

Mariborska cesta 4, Radlje ob Dravi 2360, Slovenija

02 8873288
040 852 287
info@sktmradlje.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi je v letu 2008 ustanovila Občina Radlje ob Dravi z namenom, da bo na področjih: šport, kultura, turizem in mladina izvajal strategijo občine. Naloge zavoda so kompleksne, saj vsa našteta štiri področja zaokrožajo široko paleto dejavnosti v okviru javnega interesa.

Na osnovi sprejete strategije občine zavod razvija lastno strategijo, ki temelji na aktivnostih in razvojnih usmeritvah na področjih za katere je zadolžen. Poleg organizacijskih in izvedbenih nalog so koordiniranje, povezovanje, sodelovanje, animiranje in spodbujanje javnih nosilcev na področjih športa, kulture, turizma in mladine temeljna funkcija javnega zavoda.

Nič manj pomembne niso konkretne aktivnosti, ko gre za zagotavljanje pogojev za izražanje javnega delovanja. Zavod upravlja z javno infrastrukturo, ki je namenjena posameznikom in organiziranim skupinam za njihovo interesno delovanje. Tu gre za nove infrastrukturne pridobitve na področju športa: Športna hiša Radlje in Športni stadion Radlje, na področju mladine, kulture in turizma pa Mladinski kulturi center s hotelom Radlje ob Dravi.

Skrbi pa tudi za druge obstoječe objekte kot so športna igrišča, razkropljena po celotnem območju občine, učne in rekreativne poti, trim stezo, smučišče in drugo. Ob dokončanju Vodnega parka Reš bo zavod zadolžen za njegovo funkcioniranje.

 

Šport

Šport v najširšem pomenu besede predstavlja družbeni fenomen aktualnega časa in je tudi zelo povezan z blaginjo ljudi, tako z vidika zdravja, aktivnega preživljanja prostega časa kot tudi uravnovešenega psiho-fizičnega stanja ljudi oz. občanov.

Naloge na področju športa v Javnem zavodu ŠKTM Radlje ob Dravi so primarno usmerjene v upravljanje in vzdrževanje športnih objektov v Občini Radlje ob Dravi ter izvajanju nekaterih športno-rekreativnih programov in prireditev. Področje je obširno in dinamično predvsem zaradi novih infrastrukturnih investicij, v bližnji prihodnosti pa pričakujemo še nekatere nove pridobitve, ki bodo še povečale obseg dejavnosti zavoda na tem področju.

 

Športna infrastruktura

 

Gorsko kolesarjenje

Dolina ob Dravi, ujeta med vrhove Kozjaka na levem in Pohorja na desnem bregu reke. Razgibana pokrajina je izjemna v več pogledih. Po pobočjih vrhov se vijejo panoramske poti s prečudovitimi razgledi. S hribov so si številni potoki skozi ozke grabe izdolbli pot do Drave. Poti v njihovi bližini in senci bujnih gozdov nudijo prijeten hlad. Ugodna podnebna klima omogoča kolesarjem skoraj 300 dni užitkov v letu.

Vsak si lahko izmed 20 tras izbere pravo zase – tisto, ki mu bo nudila sprostitev in prinesla mir v vsakdanjik ter mu zbudila željo po še dodatnem kolesarjenju in raziskovanju čudovitih krajev na Pohorju in Kozjaku, na tej in na oni strani meje.

 

Kolesarske poti:

 

Kultura

Nosilci kulturnih dejavnosti na območju Občine Radlje ob Dravi uspešno in zadovoljivo opravljajo svoje poslanstvo, tako profesionalne inštitucije kot ljubitelji, združeni v društva ali kot posamezniki. Javni zavod ŠKTM se ne ukvarja neposredno s katero od mnogih zvrsti kulture, ki je tukaj zastopana, pomembno funkcijo pa ima pri povezovanju med dejavniki kulture in pri organizaciji kulturnih prireditev.

Za območje domače občine v celoti koordinira projekt Koroško kulturno poletje, ki vključuje štiri koroške občine in letos poteka že devetič.

Kulturne znamenitosti lahko spoznate na spletni strani Občine Radlje ob Dravi.

 

Turizem

Turistična ponudba Občine Radlje ob Dravi je v prvi vrsti tesno povezana z lokalnimi znamenitostmi in turističnimi točkami, o katerih se obiskovalci lahko seznanijo tudi pri osebju Javnega zavoda ŠKTM Radlje ob Dravi.

Po drugi strani pa se v okviru infrastrukturnega razvoja v lokalni skupnosti razvija športni, mladinski ter poslovni turizem. Naj omenimo le nekatere možnosti: kolesarske poti, Športna hiša Radlje ob Dravi, Športni stadion Radlje ob Dravi, Mladinski hostel, številne odprte športno-rekreativne površine, reka Drava, bowling center Bajta itd.

V turističnem razvoju občine pa v prihodnje veliko pričakujemo od aktivnosti in interesov nosilcev ponudbe turističnih izdelkov in storitev, tako v okviru neprofitnih organizacij kot posameznih podjetnikov.

Turistične točke lahko spoznate na spletni strani Občine Radlje ob Dravi.

 

Poslovni turizem

Z vrhunsko športno infrastrukturo, nastanitvenimi kapacitetami ter neokrnjeno naravo pohorskih in kozjanskih gozdov, ponujamo odlične pogoje za različne poslovne programe, ki jih želite povezati z team buildingi, avanturami, športnimi tekmovanji, vodenimi izleti, animacijami itd. Izvajalec programov je Maxi sport.

 

Mladina

Na področju mladine je glavni cilj Javnega zavoda ŠKTM Radlje ponuditi mladim čim več možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa ter pomoč pri reševanju stisk, s katerimi se srečuje današnja mladina. Pomembno vlogo pri tem ima Marenberški mladinski kulturni center, ki nudi mladim možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa v obliki raznih neformalnih izobraževanj, prostovoljnih aktivnosti, kreativnih delavnic, glasbenih in filmskih večerov,… v okviru številnih projektov in mladinskih izmenjav pa ponuja mladim možnost za pridobivanje izkušenj in znanj, ki so pomemben dejavnik za povečanje njihove zaposljivosti in vključenosti v družno.

 

MKC - mladinski kulturni center

Mladinski kulturni center Radlje ob Dravi je javna pridobitev, ki je bila dokončana konec leta 2011. Osnovni namen zagotavljanja namenskih prostorov mladim za njihove dejavnosti in kakovostno preživljanje prostega časa je dosežen, saj jim druženje omogoča ena velika učilnica, prostor za multimedijo in kotički za mirne dejavnosti. Mladim, ki so v Mladinskem kulturnem centru udeleženci raznih delavnic in drugih aktivnosti kot so npr. koncerti so zagotovljeni dobri pogoji za njihov osebni razvoj in izražanje njihove kreativnosti.

 

Rojstnodnevne zabave

Ne veste, kje bi vaš otrok s prijatelji praznoval rojstni dan?

Pri nas poskrbimo za celotno animacijo, vključno s pico, pijačo, prigrizki in torto. Ves čas praznovanja pa sta navzoča animatorja, ki otrokom predstavita različne dejavnosti in skrbita za njihovo varnost. Praznovanje v naših prostorih je primerno za skupino do 20 otrok.

 

Prostori in oprema

V Marenberškem mladinskem kulturnem centru nudimo tudi možnost najema prostora za različne dejavnosti (tečaje, predavanja,…).

Na voljo sta dve učilnici z vso multimedijsko opremo (računalniki, projektor, platno,…).

 

Delavnice

Dnevno se v Mladinskem kulturnem centru izvajajo tudi delavnice za otroke in mlade. Mladi se lahko priključijo ustvarjalnim, kuharskim ,mladinskim, …delavnicam.

Smo pa zelo veseli, če podajo mladi sami kakšne predloge ali pobude za delavnico.

 

Dnevni center

Že od samega začetka delovanja MKC je bil izoblikovan model, ki vsem občanom, ne glede na starost, omogoča kvalitetno preživljanje prostega časa in vključevanje v aktivnosti , ki se izvajajo v centru. K sodelovanju še posebej vabimo starejše občane, brezposelne in druge, ki se želijo vključiti v aktivnosti , ki so aktivnosti dnevnega centra. Aktivnosti so tokrat povsem prirejene tej ciljni populaciji.

V času delovanja dnevnega centra aktivnosti vam omogočimo raznovrstne delavnice, ki jih izvajajo zaposleni na zavodu, želja pa je, da se vodenje delavnic čim bolj prenese na prostovoljce iz vrst udeležencev. Tako le ti ne bodo zgolj udeleženci različnih delavnic, ampak bodo imeli možnost soudeležencem tudi aktivno prikazati svoje znanje in sposobnosti.

 

Dnevni center omogoča:

 • možnost vsakodnevnih socialnih stikov (klepetanje ob čaju, kavi ...),
 • družabna srečanja (medgeneracijsko povezovanje mlajših in starejših),
 • telesno vadbo (razgibavanje, ples, joga ...),
 • igranje družabnih iger (šah, kartanje, spominske in razvedrilne igre),
 • učenje tujih jezikov,
 • računalništvo (internet, e-pošta ...),
 • delavnice (likovne, glasbene, kulinarične, ročna dela ...),
 • praznovanja osebnih praznikov,
 • udeležbo in sodelovanje pri družabnih, kulturnih in športnih prireditvah ter izletih in piknikih.

 

Udeležba in sodelovanje v aktivnostih, ki se nanašajo na različna interesna področja, sta brezplačni. Udeležencem dnevnega centra aktivnosti so na razpolago pripomočki za izvajanje dejavnosti ter rekviziti za sprostitev in razvedrilo.

Dnevni center deluje vsak dan, od ponedeljka do petka, med 8. in 15. uro, občane pa vabimo, da se udeležujejo dejavnosti v centru tudi izven tega časa.

 

Vabljeni v DNEVNI CENTER AKTIVNOSTI, v prostore Mladinskega kulturnega centra.

 

Projekti

Koroško kulturno poletje

Koroško kulturno poletje je skupni projekt koroških občin, katerega glavni cilj je popestriti kulturno dogajanje na Koroškem ter obiskovalcem ponuditi čim več raznovrstnih kulturnih prireditev na različnih lokacijah.

 

Radeljska srečanja

Konec septembra je v Radljah ob Dravi rezerviran za t.i. Radeljska srečanja, ko Občina Radlje ob Dravi v sklopu številnih športnih, kulturnih ter glasbenih dogodkov praznuje svojo obletnico. Radeljska srečanja se tradicionalno končajo s Hmeljarskim likofom.

 

Igranje za znanje

Projekt Igranje za znanje je namenjen zagotavljanju kvalitetnega preživljanja prostega časa otrok in mladih med 5 in 16 letom starosti, saj omogoča celodnevne zanimive in poučne delavnice. Projekt se je pričel leta 2013 po uspešni prijavi na razpis Švicarski prispevek in bo trajal do septembra 2013.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 58270574
 • Ime podjetja:
 • Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi
 • Občina:
 • Radlje ob Dravi
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si