Izobraževanje Realka, Jasna Colnerič, s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2340/izobrazevanjerealkajasnacolnericsp1-1465375873.jpg
Izobraževanje Realka, Jasna Colnerič, s.p.
Izobraževanje Realka, Jasna Colnerič, s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2340/izobrazevanjerealkajasnacolnericsp1-1465375873.jpg 0 05 0

Povprečno od 15 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Jasna Colnerič (+)

Lastine 2e, Rogaška Slatina 3250, Slovenija

031 637 552
jasna.colneric@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Življenje nam nenehno postavlja vprašanja, na katera smo izzvani, da odgovorimo/odreagiramo. Po srcu in izobrazbi sem učiteljica. V vsakem otroku, učencu, dijaku prebujam priložnost, da postane to, za kar je talentiran. Na slehernega izmed njih gledam celostno, na tisto, kar zmorejo.

Moja izobraževalna pot se še ni končala. Nadaljuje se tudi tam, kjer so mi še pred leti rekli, da ne bom zmogla. Učenci so in bodo vedno moj kompas. Verjamem v njih tudi takrat, ko se zdi, da ni rešitve.

 

Področje svetovalnega dela: nekemične zasvojenosti (zasvojenost s seksualnostjo) in logoterapija (po metodi Viktorja E. Frankla)

Področje izobraževalnega dela: slovenščina, tečaji za nemški jezik, k smislu usmerjena pedagogika (logopedagogika)

 

Izobraževanje

Lektoriranje in prevajanje

Lektoriranje daljših besedil (diplomske, seminarske itd.): 1,40 € na stran, 1500 znakov brez presledkov.

Lektoriranje krajših besedil: 6,70 € na stran.

Prevajanje v angleški ali nemški jezik: 18 € na stran.

Besedila lahko pošljete na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Logopedagogika – pedagogika po načelih logoterapije

Starši, pedagogi, vzgojitelji, svetovalni delavci, vsi, ki se ukvarjajo z ljudmi in za ljudi, bi morali vedeti, kaj je človek kot tridimenzionalno bitje. Razumeti moramo, kaj lahko pričakujemo od njega kot posamezniki, kot duhovna človeška bitja, zlasti v tem negotovem času globalizacije, kjer je potrebno celostno in celovito izobraževanje za uspešen razvoj vseh treh dimenzij

.K smislu usmerjena pedagogika nam omogoča, da vidimo otroka v ravnovesju in kaj se zgodi, ko kot pedagogi/vzgojitelji/starši ne vidimo otroka kot posameznika, kot nedeljivo celoto telesa, uma in duha.

Izvajamo Malo šolo logopedagogike. Izobraževanje traja 6 ur, cena 25 €. Po opravljeni delavnici prejmete potrdilo o izobraževanju.

Program:

 • osnove logopedagogike: 2 šolski uri,
 • načela logopedagogike: 2 šolski uri,
 • praktična delavnica: prikaz rabe logopedagogike pri delu z otroki in mladostniki: 2 šolski uri.

 

Mala šola logopedagogike je primerna za:

 • vzgojitelje, učitelje,
 • vodstvene delavce v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah,
 • svetovalne delavce,
 • starše,
 • študente vseh pedagoških smeri.

 

Učenje nemškega jezika za otroke

Zadnje raziskave so pokazale, da se je nemščine lažje naučiti, če se jo učimo od malih nog (predšolsko obdobje). Dokazano je, če se otrok uči prvega tujega jezika, ki ni angleščina, z rabo in učenjem prvega tujega jezika kasneje, ko vstopi drugi tuji jezik (npr. angleščina), nima težav – še več, za učenje slednje je še bolj motiviran. Nemščina postaja vedno bolj v rabi, saj je ves tehnološki in gospodarski napredek usmerjen v nemško govoreče države.

Kdaj začeti? Priporočamo pri starosti 4. leta.

Razvili smo program, ki sledi načelam logopedagogike, kar pomeni, da otroku damo funcionalno znanje in mu zagotovimo smiselno učenje.

Ko se skupina napolni (min 6 otrok), pričnemo z delom.  Več informacij tudi na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Delavnice/predavanja

Izvajamo naslednja predavanja (60 min, 50 € + kilometrina):

Zakaj nam v odnosih ne gre?

Vstopanje v partnerske odnose nas navdaja z velikim navdušenjem. A vedno ni enostavno, še posebej takrat, ko v novi zvezi dobimo v osnovi enakega partnerja, kot je bil prejšnji – enak tip človeka, le v drugačni opravi. Pogosto vprašanje, ki si ga zastavimo, je: »Zakaj vedno naletim na napačnega?« Vabljeni, da skupaj odgovorimo na najbolj aktualna vprašanja odnosov.

 

Mladi in nevroza brezposelnosti

Vedno več mladih, ki so visoko izobraženi, ostaja brezposelnih. Premalo se zavedamo duševne stiske teh ljudi, ki marsikoga pripelje v nevrozo brezposelnosti, bivanjsko prikrajšanost, depresijo, apatijo, otopelost. Kako v trenutkih obupa, v bivanjski prikrajšanosti najti smisel življenja, kako se otresti t. i. nevroze brezposelnosti in kako premagati to apatijo, otopelost? Ruševine brezposelnosti morajo postati nov izziv, na katerem se lahko začne graditi nova prihodnost.

 

Poklic, ki me kliče

Dejstvo je, da se osnovnošolci s svojo poklicno in izobraževalno prihodnostjo ne obremenjujejo, saj le-to prelagajo na kasnejša leta (zadnji letniki srednje šole). Zelo malo je takšnih, ki že ob zaključku OŠ vedo, katero poklicno šolo bodo izbrali. Pomembno vlogo pri tem pa imamo tudi starši, vzgojitelji in učitelji, saj z zgodnjo usmerjenostjo v aktivnosti, ki jih otrok rad počne, otroku pomagamo do lažjih odločitev.

 

Nekemične zasvojenosti otrok in mladostnikov

Gre za bolezni, pri katerih se za doseganje omamnega stanja ali olajšanje psihičnih bolečin kompulzivno zlorablja neko vedenje (prekomerno uživanje/odrekanje hrane, zadolževanje, igrice na računalniku ipd.). Diagnostični kriterij takšnih zasvojenosti je izguba nadzora in zasvojeni to počno kljub zavedanju škode, ki nastaja kot posledica. Pogledali si bomo, kako nastane ta zasvojenski ciklus in kako ga kot starši lahko preprečimo.

 

Vzgoja za smisel

Živimo v času, ko bi za otroka naredili prav vse. Če delamo vse za otroka, potem otroku nič več ne preostane, kajti otroku vzamemo iz rok lastno dejavnost, odvečna mu je lastna pobuda, otrok dobi vtis, da je naše prizadevanje zanj le naš interes, naša korist – ne njegova. Otrok takrat dobi občutek, da sta učenje in uspeh korist staršev, v učenju ne vidi nobenega smisla, ima izgubljeno otroštvo in mladi zaradi tega izredno počasi postajajo zreli (umetno zelo hitro zorijo). Kaj pa starši?

 

Terapevtsko svetovanje

Pri svetovanju uporabljamo logoterapevtski pogovor (logoterapija Viktorja Frankla).

Cena terapevtske ure (45 min): 30 EUR

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 16307232
 • Ime podjetja:
 • Realka, izobraževanje, drugo usposabljanje in svetovanje, Jasna Colnerič, s.p.
 • Občina:
 • Rogaška Slatina
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si