Homeopatski center Krevel

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3189/homeopatskicenterkrevel2-1470750833.jpg
Homeopatski center Krevel
Homeopatski center Krevel https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3189/homeopatskicenterkrevel2-1470750833.jpg 0 05 0

Povprečno od 7 ocen

Vaša ocena

Rožna Dolina, cesta II 7, Ljubljana 1000, Slovenija

01 2329234
041 757 703
narocanje@hck.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Živan Krevel, zdravnik homeopat, je po izobrazbi doktor medicine in univerzitetni diplomirani biolog. Večino osnovnošolske in vso srednješolsko izobrazbo je pridobil v mednarodni šoli v angleškem Brockwood Parku, ki jo je ustanovil Jiddu Krishnamurti (1895-1986).

Doktor Krevel se je sprva ukvarjal s tradicionalno kitajsko medicino. Dve leti jo je študiral tudi na Kitajskem. Nato je leta 1992 začel natančneje spoznavati homeopatijo (vtis nanj je naredil tudi oče, ki je kot srčni bolnik dolga leta uporabljal homeopatska zdravila). Kot zdravniku, ki razume človeka kot celovito biološko bitje, ga je tako prevzela in prepričala, da ji je posvetil svoje poklicno življenje.

 

Vesna Gorjanc , zdravnica homeopatinja je po osnovni izobrazbi doktor medicine. Ima tudi naziv svetnik na področju vzgoje in izobraževanja.

ZDRAVJE razume po definiciji WHO: " je stanje popolnega telesnega, duševnega in socialnega blagostanja, in ne le odsotnost bolezni ali napake. Po novejših spoznanjih in stališčih Svetovne zdravstvene organizacije je zdravje celovit in dinamičen sistem, ki je sposoben prilagajanja vsem vplivom okolja."

HOMEOPATIJA je celovita metoda zdravljenja, ki jo je prepričala s številnimi primeri uspešno ozdravljenih bolnikov.

Leta 2002 se je odločila za osnovni študij homeopatije po smernicah Evropskega odbora za homeopatijo, ki ga je priredilo Slovensko homeopatsko društvo. Svoje strokovno izpopolnjevanje na področju homeopatije nadaljuje tudi preko programa e-učenja IACH prof. Vithoulkasa.

 

Andreja Zaviršek je administrativna vodja v HcK.

 

Zakaj obstajamo?

Naše poslanstvo je pomagati bolniku, da bo čim hitreje globinsko ozdravel in se zato dobro počutil na vseh ravneh svojega bitja. Le takšno psihofizično stanje je lahko podlaga za prebuditev pretoka ustvarjalnih energij.

 

Kaj je homeopatija?

Homeopatija je empirični in celostni sistem zdravljenja, ki ga je pred 200 leti utemeljil nemški zdravnik dr. Samuel Hahnemann. Pri homeopatskem zdravljenju se uporabljajo t. i. potencirana zdravila rastlinskega, živalskega in mineralnega izvora. Preizkušena so na zdravih prostovoljcih. Predpisujejo se posamično v skladu z načelom podobnosti (Similia similibus curentur - podobno se lahko zdravi s podobnim).

 

Osnove homeopatije

Homeopatija temelji na naslednjih načelih:

načelo podobnosti ali Similia similibus curentur (podobno se lahko zdravi s podobnim): temelji na Hahnemannovem spoznanju, da snov, ki pri zdravem človeku povzroči pojav določenih simptomov, lahko zdravi bolnika, ki ima enake simptome, kot so se pojavili pri zdravem prostovoljcu (npr. s kininom, ki pri zdravem človeku povzroči simptome, značilne za malarijo, lahko zdravimo bolnika, ki je zbolel za to boleznijo)

načelo individualnosti: zdravnik homeopat predpiše zdravilo na podlagi bolnikovih individualnih simptomov, ne pa na podlagi posplošene diagnoze

načelo potenciranja: homeopatska zdravila se pripravi tako, da se jih redči in pretresa; na vsaki stopnji redčenja postajajo zaradi pretresanja močnejša ("potentnejša"). Hahnemann je bil namreč zaradi stranskih učinkov svojih koncentriranih zdravil nezadovoljen, zato je preizkušal uporabo vedno večjih razredčin. Ugotovil je, da te ne delujejo več. Ko pa je na vsaki stopnji razredčevanja raztopino močno pretresal, je opazil, da se zdravilni učinek z redčenjem ni zmanjšal, ampak celo zvečal, ob tem pa izgubljal toksične stranske učinke, kar je idealna kombinacija. To je pripisal tresenju raztopine. Postopek je imenoval potenciranje (tresenje daje raztopini moč ali potenco).

 

Kako deluje?

Homeopatija je empirični sistem zdravljenja. To pomeni, da je homeopatsko zdravilo preizkušeno v praksi in da preverjeno deluje.

Kaj se zgodi v telesu po njegovem zaužitju, zaenkrat ne vemo natančno. Vidimo pa spremembe, ki se pojavijo in ki kažejo, da zdravilo deluje celostno - na telesno in duševno raven. Homeopatska zdravila delujejo homeostatsko na ves organizem. Homeostaza je stanje reda, ravnotežja v telesu. Delujejo torej tam, kjer je motnja in kjer se zato tudi največ dogaja. Glede na odziv organizma, ko se ravnotežje vzpostavlja na več področjih hkrati, vemo, da so vsi organi in organski sistemi ter duševni procesi povezani v neločljivo celoto. Dvestoletna klinična praksa potrjuje, da eno homeopatsko zdravilo zdravi eno ali več bolezni hkrati.

Homeopatiji bi lahko rekli tudi informacijska medicina, saj za uspeh zdravljenja ni tako pomembna količina zdravila, temveč le zdravilo s pravo informacijo, ki spodbudi organizem, da sam opravi vse drugo za vzpostavitev ravnotežja.

 

Cenik in urnik

 

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 31025455
  • Ime podjetja:
  • Krevel, družba za zdravstvene storitve, d.o.o.
  • Občina:
  • Ljubljana
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si