Hbo2t Studio d.o.o., hiperbarične terapije, Koper

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5855/hbo2tstudiodoohiperbaricneterapijekoper1-1496913409.png
Hbo2t Studio d.o.o., hiperbarične terapije, Koper
Hbo2t Studio d.o.o., hiperbarične terapije, Koper https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5855/hbo2tstudiodoohiperbaricneterapijekoper1-1496913409.png 0 05 0

Povprečno od 3 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Vladan Stanojković (+)

Tomažičev trg 2, Koper 6000, Slovenija

040 936 265
hbo2t.studio@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

HBO2T STUDIO uporablja hiperbarični kisik za namen zdravljenja, dobrega počutja, pomlajevanja in lepote.

Hiperbarična terapija temelji na naravnem sredstvu, čistem (100%) kisiku, ki se uporablja pri povečanem pritisku vhiperbarični komori. HBO zdravljenje poteka pod nadzorom zdravnika, zdravljenje je načrtovano za vsakega bolnika posebej, odvisno od njegovega zdravstvenega stanja.


HB komora

  • KISIK

Običajni zrak vsebuje približno eno petino kisika (21%). Koncentracija kisika raztopljenega v arterijski krvi, pa je ob normalnem poteku izmenjave plinov v pljučih približno enaka koncentraciji v zraku. Raztopljeni kisik je le manjši delež vsega kisika v arterijski krvi. Večina kisika (97%) je vezana na hemoglobin, ki je že ob normalnih koncentracijah kisika v zraku skoraj popolnoma zasičen.

Dihanje čistega kisika pod zvišanim tlakom v hiperbarični komori povzroči močno povečano količino kisika v arterijski krvi, predvsem zaradi povečanega raztapljanja v krvni plazmi. Človek lahko tako preživi brez rdečih krvničk, v katerih je hemoglobin. Prednost kisika, ki je raztopljen v plazmi, je tudi ta, da lahko doseže mesta, ki jih rdeče krvničke zaradi svoje velikosti ne morejo. Poleg tega je ta kisik življenjskega pomena pri stanjih, kjer so rdeče krvničke ali hemoglobin iz različnih vzrokov okvarjeni (npr. zastrupitev z ogljikovim monoksidom ali nenadna velika izguba krvi).

Kisik po telesu vezan na hemoglobin prenašajo rdeče krvničke. Če je človek zdrav, so krvničke že pri običajnem pritisku polne kisika in ga več ne morejo sprejeti. Pri povečanem pritisku pa se kisik v večji meri v krvi raztaplja. Ta kisik s krvnim obtokom potem prihaja do tkiv, ki so poškodovana.

Kisik ima veliko učinkov: če pride na področje, kjer je kisika zaradi slabe prekrvavitve premalo, že to pomaga procesu celjenja. Ima tudi učinke na bakterije in upočasni njihovo razmnoževanje ali proizvodnjo strupov, vpliva pa tudi na izboljšanje obrambnih sposobnosti belih krvničk.

 

  • TERAPEVTSKA VREDNOST KOMORE

Hiperbarična komora deluje terapevtsko le z omogočanjem večjih koncentracij kisika v krvi. Pri dekompresijski bolezni, pri kateri se ob prehitrem dvigu na površje tvorijo mehurčki dušika v krvi. Vloga hiperbarične komore je v ponovnem povečanju atmosferskega tlaka in ponovnem raztapljanju mehurčkov, saj ti podobno kot krvni strdki lahko zamašijo žile.

Zdravljenje s kisikom v tej komori je primerno za več bolezni. Mehanizmi delovanja kisika na poškodovano tkivo so različni. Kisik zmanjšuje otekline s krčenjem žil, spodbuja tvorjenje novih žil, pripomore k rasti vezivnega tkiva, okrepi delovanje belih krvničk proti mikrobom in delovanje antibiotikov, zavira toksine in zmanjšuje škodljivo vnetje…

 

PRODAJA HIPERBARIČNIH KOMOR

 

Vir

Priponke
  • Davčna številka:
  • 79694004
  • Ime podjetja:
  • HBO2T STUDIO, zdravstvene storitve d.o.o.
  • Občina:
  • Koper
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si