Geo Studio, geodetske storitve, Miloš Skakić s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4338/geostudiogeodetskestoritvemilosskakicsp2-1480082790.jpg
Geo Studio, geodetske storitve, Miloš Skakić s.p.
Geo Studio, geodetske storitve, Miloš Skakić s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4338/geostudiogeodetskestoritvemilosskakicsp2-1480082790.jpg 0 05 0

Povprečno od 2 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Miloš Skakić (+)

Brodarjeva ulica 6, Celje 3000, Slovenija

031 343 058
info@geostudio.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Pri podjetju Geo Studio, Miloš Skakić s.p. iz Celja se ukvarjamo z vsemi geodetskimi storitvami.

 

Zemljiški kataster

Ureditev meje

Ureditev meje je geodetska storitev, s katero določimo potek meje parcele po podatkih zemljiškega katastra. Ureja se lahko meja parcele ali pa samo del meje. Mejo je potrebno urediti v primerih, ko ni jasno kje v naravi poteka meja parcele, če se s sosedom ne moreta dogovoriti o poteku meje, ko je na območju predvidena gradnja ipd.

 

Parcelacija

Parcelacija je postopek združevanja parcel ali delitev parcele. Vse novo nastale parcele dobijo nove parcelne številke, kar omogoča sledljivost lastninskih in drugih stvarnih pravic v zemljiški knjigi.

 

Izravnava meje

Izravnava meje je geodetska storitev, pri kateri se spremeni potek urejenega dela meje.
Pri tem morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:

 • lastnika sosednjih parcel se sporazumeta o izravnavi dela meje;
 • površina manjše parcele se sme spremeniti za največ pet odstotkov površine manjše parcele,
 • vendar ne za več kot 500 m2.

 

Označitev meje v naravi

Označitev meje je geodetska storitev, pri kateri se na zahtevo lastnika parcele urejena meja označi v naravi z mejniki. Označitev meje se opravi, če zaradi sprememb na terenu ni mogoče videti mejnikov ali da mejnik ni postavljen v skladu z urejeno mejo.

 

Kataster stavb

Vpis v kataster stavb

Vpis stavbe v kataster stavb je geodetska storitev pri kateri se evidentirajo podatki o stavbi ali njenih delih v kataster stavb. Geodetsko podjetje izdela elaborat za vpis stavbe v kataster stavb, ki mora biti priložen zahtevi za vpis stavbe v kataster stavb.

 

Spremembe podatkov katastra stavb

Geodetsko podjetje v okviru geodetske storitve izdela elaborat spremembe podatkov katastra stavb. Spremembe podatkov v katastru stavb se lahko izvedejo, če so stavba in deli stavb vpisani v kataster stavb in če so lastniki stavbe ali delov stavbe vpisani v zemljiško knjigo.

 

Inženirska geodezija

Zakoličba objektov

Zakoličba objektov je postopek s katerim prenesemo tloris zunanjega oboda načrtovanega objekta na teren. Zakoličbo izvede geodet v skladu s pogoji določenimi v gradbenem dovoljenju, preden začnemo z gradnjo.

 

Geodetski načrt

Geodetski načrt je prikaz fizičnih struktur in pojavov na zemeljskem površju, nad in pod njim v pomanjšanem merilu po kartografskih pravilih.

Geodetski načrt sestavljata grafični prikaz in certifikat. Vsebina grafičnega prikaza je odvisna od vrste geodetskega načrta.

 

Spremljava gradnje

Geodetska dela so nepogrešljiv element v procesu izgradnje objektov. Zakoni, ki urejajo posege v prostor in gradnjo določajo, da mora biti geodet prisoten skozi celoten proces, od priprave podlag za projektiranje preko zakoličb med gradnjo, do vrisa novega stanja v ustrezne evidence.

 

Spremljanje pomikov objektov

Podjetje GEO STUDIO izvaja opazovanje pomikov objektov z geodetskimi merilnimi postopki. Z njimi določimo natančen položaj objektov v prostoru, s primerjavo teh v različnih časovnih obdobjih pa izračunamo pomike.

 

Reference

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 37525611
 • Ime podjetja:
 • Geo Studio, geodetske storitve, Miloš Skakić s.p.
 • Občina:
 • Celje
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si