Fizio Center, Alen Lilić

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1079/fizio-center-alen-lilic-(12)-1459498615.jpg
Fizio Center, Alen Lilić
Fizio Center, Alen Lilić https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1079/fizio-center-alen-lilic-(12)-1459498615.jpg 0 05 0

Povprečno od 184 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Alen in Valentina (+)

Jagodna ulica 8, Hrpelje-Kozina 6240, Slovenija

05 6803030
051 414 444
narocanje@fiziocenter.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Fizio center iz Kozine vodi Alen Lilić, ki vam s svojimi izkušnjami nudi individualne terapije prilagojene vsakemu pacientu posebej. Izvaja elektroterapije, termoterapije, manualne terapije, kineziterapije in individualno testiranje na baropodometru.

 

O Alen-u:

Alen se je s fizioterapijo srečal že kot dijak, ko se je vpisal na srednjo fizioterapevtsko šolo, zatem pa na medicinsko fakulteto – smer fizioterapija. Po končanem študiju se je odpravil s trebuhom za kruhom, saj je dobil kar tri vabila za službo, v bližnji Ilirski Bistrici, Pulju in Ameriki. »Za delo v Pulju in Ameriki so mi dejali, da lahko pridem kadar koli, zato sem vrgel kovanec in cifra je padla na Ilirsko Bistrico. Tako sem se zaposlil v tamkajšnjem zdravstvenem domu,« opisuje začetek svoje poklicne poti.

Ker je bil tudi sam nekoč športnik, se je usmeril v zdravljenje športnih poškodb in rehabilitacijo športnikov. Začel je v Nogometnem klubu Ilirska Bistrica,  nadaljeval v rokometnem klubu Jadran Hrpelje, nato ga je pot peljala v ljubljanski Krim. Bil je fizioterapevt ženske rokometne reprezentance, potem pa ga je strokovna pot vodila v smučarijo, kjer je bil nekaj let fizioterapevt slovenske alpske reprezentance. »Smučanja nisem poznal, zato sem želel znanje izpopolniti in spoznati biomehaniko smučanja. Leta 2001 sem se odločil, da ne bom več delal na terenu. Razlog je bil preprost: vsakemu športniku ali posamezniku sem želel ponuditi največ, a to se v mobilni ordinaciji pač ne da.«
Paciente je potem sprejemal v svoji ordinaciji, ki jo je odprl v hrpeljskem Zdravstvenem domu, pred šestimi leti pa se je preselil v lastne prostore, opremljene z najnovejšo opremo in tehnologijo, ki je pri nas na enem mestu ni. Medtem je na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani pridobil naziv diplomirani Fizioterapevt. Alen je prepričan, da je za fizioterapevta dodatno izobraževanje nujno, saj le tako pozna novosti, zato se vsakodnevno udeležuje izobraževanj na področju fizioterapije doma in v tujini, prenaša znanje tudi na mlajše kolege, spremlja strokovno literaturo, nove tehnike in tehnologije v fizioterapiji in medicini nasploh.

Kako delamo?

V FIZIO centru je pristop k terapiji individualno prilagojen vsakemu pacientu posebej. Glede na postavljeno diagnozo in potek same terapije, se določajo pristopi in načini dela, ki se prilagajajo glede na razvoj zdravljenja.
Tesno sodelujemo tudi z Ortopedsko bolnišnico Valdoltra ter Fakulteto za fizioterapij v Ljubljani, s čimer skrbimo za kompleksno medicinsko logistiko v smislu zdravljenja težav posameznega pacienta.
Naše dosedanje delo in izkušnje so najboljše dokazilo, da pri nas uveljavljeni in strokovno izpeljani pristopi zdravljenja tvorno pripomorejo k uspešni sanaciji zdravstvenih težav naših pacientov.

 

Katere terapije izvajamo v FIZIO centru?

 1. Elektroterapija
 • TENS,
 • interferenca,
 • ultrazvok,
 • elektrostimulacija,
 • hipobarična terapija,
 • vakuum terapija,
 • magneto-resonančni sistem,
 • magnetna terapija,
 • BIMED,
 • presoterapija,
 • laser,
 • biorezonantna komora,
 • Megnetna funkcionalana elektrotimulacija,
 • ESWT-terapija z udarnimi valovi.

 

 1. Termoterapija
 • krioterapija
 • IR
 • Biospectrum

 

 1. Manualna terapija

Manualna terapija je vsaka oblika zdravljenja, pri kateri terapevt z uporabo rok in strokovnega znanja poskuša odpraviti težave z gibljivostjo in bolečino, okrepiti mišično moč, izboljšati koordinacijo, pa tudi spodbuditi imunski in endokrini sistem, pretok energije itn. ter s tem vzpostaviti optimalno delovanje gibalnega sistema in vsega organizma.

V manualni terapiji uporabljamo tehnike miofascialne relaksacije, 3D sklepne mobilizacije, mobilizacijo živčevja, obravnavamo miofascialne prožilne točke (»trigger points«),

Miofascialna relaksacija je osteopatska tehnika raztezanja mehkega tkiva. Z miofascialno relaksacijo apliciramo stopnjevan razteg na mehko tkivo, ki ga stopnjujemo glede na povratni odgovor organizma vsakega posameznika. S to tehniko dosežemo sprostitev napetosti in omejitev, ki so prisotne v tkivu ter tako optimiziramo dolžino mišičnih vlaken in s tem odstranimo prisotnost nenehnega vleka oz. disfunkcije. Vse te konstantne disfunkcije povzročajo v telesu neravnovesje, ki pa se po določenem času, ko telo ni sposobno dovolj kompenzirati izrazijo z bolečino v mišično-skeletnem sistemu oz. z različnimi obolenji.
Z miofascialno relaksacijo lahko izvajamo korekcijo drže.

3D sklepna mobilizacija  se uporablja pri disfunkciji sklepa, v katerem je omejeno ali zmanjšano znotraj sklepno gibanje s posledičnimi bolečinami in/ali omejenim fiziološkim gibanjem (npr. artroza).
Cilj je ponovno vzpostaviti vse komponente znotraj sklepnega gibanja in s tem omogočiti neboleče, v normalnem obsegu fiziološko gibanje.

Mobilizacija živčevja je priznan koncept obravnave, ker zajame celoten živčni sistem. Tako lahko bolečine povzročajo živci, ker posamezna živčna vlakna ne drsijo drugo ob drugem ali pa, ker živec ne drsi lepo med mišicami, vezmi, žilami in drugimi mehkimi strukturami.
Z različnimi gibi in prijemi sprostimo in odpravimo bolečino.

Miofascialne prožilne točke ali »trigger points« so žarišče prekomerne vzdraženosti v napetih skeletnih mišicah in so locirane v mišičnem tkivu in/ali mišični ovojnici. Lokalno mesto miofascialne prožilne točke je na pritisk boleče, bolečina pa se širi stran od mesta pritiska (npr. v glavo, v roko, v nogo, v križ…). Če se bolečina ne širi stran od mesta pritiska potem so to »tendernes« točke.
Miofascialne prožilne točke nastanejo kot posledica akutnih in kroničnih obremenitev mišice

Manualna terapija je primerna za bolnike vseh starosti. Manualno terapijo lahko izvaja samo manualni terapevt, zdravnik, ki obvlada anatomijo, nevrologijo, ortopedijo in biomehaniko.


Vir

Odpiralni čas
GMT 0

Odpiralni čas

Ponedeljek
01:00 - 17:00
Torek
01:00 - 17:00
Sreda
01:00 - 17:00
Četrtek
01:00 - 17:00
Petek
01:00 - 17:00
Sobota
Zaprto
Nedelja
Zaprto
 • Davčna številka:
 • 21571414
 • Ime podjetja:
 • Lilić Alen - Fizio, Fizio Center
 • Občina:
 • Hrpelje-Kozina
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina, 
 • Angleščina, 
 • Hrvaščina, 
 • Srbščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si