Fit Day, športne dejavnosti, Nataša Nežič s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2000/fitdaysportnedejavnostinatasanezicsp6-1463664258.jpg
Fit Day, športne dejavnosti, Nataša Nežič s.p.
Fit Day, športne dejavnosti, Nataša Nežič s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2000/fitdaysportnedejavnostinatasanezicsp6-1463664258.jpg 0 05 0

Povprečno od 6 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Nataša Nežič (+)

Žitna ulica 12, Maribor 2000, Slovenija

031 386 134
nezic.natasa@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Fit Day, športne dejavnosti, Nataša Nežič s.p. se ukvarja s promocijami, delavnicami in s športnimi dejavnostmi.

Vodenje skupinskih vadb

Pri skupinskih vadbah zasledimo mnogo večji poudarek na vzpodbujanju in motiviranju vadečih. Skupinsko okolje namreč pripomore k večji motiviranosti vadečih pri izvajanju vaj, vzdržuje nivo energije na konstantno višji ravni in zagotavlja prijetno doživetje. Skozi dinamično interakcijo z vadečimi, lahko tako na ta način dejavnosti, kot so samoobramba, kolesarjenje ali celo dvigovanje uteži, izvajamo v skupinskem formatu v dvorani za aerobiko.

Sam nabor zvrsti skupinskih vadb je izredno širok, tako da lahko vadečim zagotovi dosego slehernega razultata, bodisi tonizacijo in razvoj mišic ali izboljšanje zmogljivosti srčno-žilnega sistema. Poznamo širok spekter vadb, od vadb z navdihom yoge, ki se osredotočajo na milejše, nizkoodbojne vaje, do visoko energičnih 'seans' s prostimi utežmi, ki kombinirajo aerobne principe treninga z dvigovanjem uteži, s čimer vadeči oblikujejo telo in razvijajo mišično vzdržljivost. Poznamo celo skupinsko kolesarjenje, ki vam bo pripomoglo k potrošnji do 800 kcal, v samo 40–50 minutah vadbe. Tudi če imate kakršne koli drugačne cilje na področju fitnesa, ste lahko prepričani, da obstaja zvrst skupinske vadbe, ki vas bo popeljala do zastavljenih ciljev.

Skupinska vadba kot vadbeni koncept, niti ni povsem nov na tržišču fitnes storitev. Njeni začetki segajo v zgodnja 90' leta, ko je Johny G., idejo o skupinskem kolesarjenju v skupnem prostoru (Spinning), pretvoril v instant svetovno uspešnico. Billy Blanks, svetovno uveljavljeni mojster borilnih veščin, ravno tako spada med pionirje ustvarjalcev skupinskih vadb. S predstavitvijo Tae Bo-ja – skupinsko vadbo s primesjo borilnih veščin, je v 90' dobesedno zastrupil najprej Hollywood in ZDA, nato pa še preostali del sveta.

Danes je koncept skupinske vadbe uveljavljen kot dinamičen in rezultatsko orientiran vadbeni koncept. Obstajajo tudi indikatorji, da postaja iz dneva v dna bolj popularen. Samo v Avstraliji npr. se je stopnja obiska skupinskih vadb v zadnjih nekaj letih povečala za 300%. Po opravljenih raziskavah se je celo izkazalo, da skupinske vadbe ne samo izboljšujejo fizične lastnosti vadečih, temveč jih tudi vzdržujejo mentalno in emocionalno zaprisežene, oz. po domače povedano, jih 'zasvajajo'.

 

Navodila za vadbo:

 • vedno vadimo v čisti športni obutvi,
 • pomembno je, da na vadbo prihajamo točno , saj je ogrevanje eden najpomembnejših delov dobre vadbe,
 • uporaba brisačke na vadbi je obvezna- možna izposoja na recepciji centra,
 • skrbimo za red in čistočo v garderobah in dvorani,
 • vedno pospravimo rekvizite za seboj,
 • priporočljivo je imeti vsaj 0,5 l tekočine s seboj,
 • dve uri pred vadbo ne jemo, med vadbo ne žvečimo žvečilnih gumijev,
 • v primeru slabega počutja oz. bolezni ne vadimo,
 • pri posebnih programih (mega nosečka) je pregled (posvet pri zdravniku) pred začetkom vadbe obvezen,
 • vadimo na lastno odgovornost.

 

Pomen telesne aktivnosti

Že v mlajših letih igra telesna aktivnost pomembno vlogo pri gradnji trdnih kosti in jih pomaga vzdrževati tudi v starosti, ko z redno vadbo zmanjšujemo posledice redčenja kostne mase.

Priporočamo vam vključitev v strokovno vodeno vadbo, kjer boste poleg ostalega lahko izmenjali izkušnje in ob športnem druženju spoznali nove prijatelje.

 

Fitnes

Mnogi povezujejo pojem fitnes z dvigovanjem uteži, z bodybuildingom in še bi lahko naštevali mite, ki jih imajo ljudje v povezavi s fitnesom.

V osnovi izvira beseda iz angleškega izraza »TO BE FIT«, biti v dobri fizični kondiciji, biti dobrega zdravja oz. biti pripravljen. ACSM (American College of Sports Medicine) pa ga definira kot sposobnost opraviti dnevne naloge, ne da bi postali preutrujeni. Ljudje, ki so FIT, ne samo, da imajo dovolj energije za vsakodnevna opravila, ampak se tudi lažje vključujejo v vsakodnevne aktivnosti, tako doma kot zunaj doma ali na delovnem mestu.

 

Super živila

Pod super hrano spada skoraj vso sadje in zelenjava ter druga živila kot so jogurt, losos.. Brokoli je eno izmed najbolj zdravih zelenjav, saj vsebuje veliko kalcija, folata, vlaknin in vitaminov A, C, K, E in B. Jagode veljajo za eno najboljših vrst sadja, zaradi visoke vsebnosti antioksidantov. Različni sadeži in zelenjava vsebujejo različne vitamine ter minerale, zato je priporočljivo uživati vse. Super hrana zahteva zdravo pripravo. Bodite prepričani, da kupujete sveže sadje namesto tistega v pločevinkah z dodanim sladkorjem. Zelenjavo poskusite zaužiti surovo kadar je to le mogoče, saj ima takrat največjo hranilno vrednost. Pri kuhanju namesto masla uporabljajte olivno olje.

 • Predavanja in delavnice o prehrani in naravni kozmetiki.
 • Davčna številka:
 • 39283216
 • Ime podjetja:
 • Fit Day, športne dejavnosti, promocije in delavnice, Nataša Nežič, s.p.
 • Občina:
 • Maribor
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si