Naša kmetija Mikl v Jamnici nad Šentanelom leži na slovenskem delu Koroške (800 m n.v.) tik ob meji z Avstrijo, v občini Prevalje. Na sredini ravnine je stanovanjska kmečka hiša, ob njej gospodarska poslopja, hlev, žaga, drvarnica, skedenj in kašča - koroška etnološka posebnost.Domačijo obkrožajo sadovnjak, travniki, ribnik ter smrekov in borov gozd. Neokrnjeno okolje nudi izjemne možnosti za sprehode. Ohranjamo ekološki način kmetovanja in gospodarjenja, ki deluje v sožitju z naravo.
Način življenja nismo veliko spreminjali. Ohranili smo starobitnost, tako kot so živeli naši starši in dediji, še vedno kmetujemo tako, da smo ljudem, zemlji in živalim prijazni. Tudi hitimo ne kot v dolini. Držimo se načela - počasi se daleč pride. Smo družinam z otroki prijazna kmetija, gotovo jim bodo v veselje domače živali, poskrbeli smo za igrala, pozimi imajo možnost sankanja...
Povezanost ljudi, živali, rastlin in zemlje je značilna prav za življenje na ekološki kmetiji in to bi radi delili z našimi gosti. V neokrnjeni naravi, kjer živi in dela naša družina smo za naše goste uredili dva konfortna apartmaja ter hiško Jurija in Lene.
Ker smo ljudje različnih navad, sledi temu tudi naša ponudba. Hrano si lahko pripravljate sami ali pa nam zaupate in mi poskrbimo za vas. Vso hrano, ki jo bomo za vas pripravili, tudi sami pridelamo – « le sol kupujemo. « Naše govedo večji del leta preživi na paši, svinje in perutnino krmimo z doma pridelano krmo in tako pridelana živila so polnovrednega okusa.
Pridelujemo zelenjavo, zelišča, ribez, maline, stare sorte jabolk, hruške, češnje, v okoliških gozdovih nabiramo borovnice, gobe, brusnice. Vse to ponudimo gostom sveže obrano, v soku, v marmeladi, posušeno ali pripravljeno v jedeh. Koroški mošt in kis iz lesnik pa sta že priznana kot zdravilo. Še vedno znamo pripraviti klocave nudlne, štrukle, kipnike, ožejene žgance, mavželne, mežerle, tovste grumpe ..., ki h gurmanski izkušnji vabijo že s svojimi posrečenimi koroškimi imeni. Posebnost Koroške je njen rženi ali črni kruh,pripravljen iz domače rži. Spečen v krušni peči na drva, ki je po starem, nenapisanem receptu še po nekaj dneh nespremenjen in enako okusen kot prvi dan.
Posebnost naše prehrane pa so raznovrstne dobrote pripravljene iz pire, najrazličnejše tople priloge, solate s piro, pirin kruh in razne vrste peciva, kipnenke...
Goste z veseljem pogostimo in jih razvajamo z dobrotami iz lastne ekološke pridelave polnega in pristnega okusa.
Turistična kmetija Mikl je izhodišče za pohod v gore ,kot so Uršlja gora,Peca,Smrekovec,Raduha...
Gostje lahko igrajo namizni tenis,odbojko,nogomet.Otroci pa imajo na voljo otroško igrišče ( tobogan,gugalnice,peskovnik ) in žive igrače (psa,mačke zajce ,kokoši,koze). Jamnica je pravi kraj za ljubitelje pohodništva in gorskega kolesarjenja. Pozimi pa se lahko smučate na bližnjih smučiščih Peca, Ošven in Črna na Koroškem.
Na kmetiji sta tudi dva ribnika, v katerih gostje lovijo postrvi, ki jih lahko pripravijo za večerjo, ali pa jih lovijo samo za šport in sprostitev.
Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.
Eko kmetija Mikl