Eko dimnik, dimnikarstvo, ogrevanje, svetovanje in nadzor d.o.o.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4882/ekodimnikdimnikarstvoogrevanjesvetovanjeinnadzordoo-1494828804.jpg
Eko dimnik, dimnikarstvo, ogrevanje, svetovanje in nadzor d.o.o.
Eko dimnik, dimnikarstvo, ogrevanje, svetovanje in nadzor d.o.o. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4882/ekodimnikdimnikarstvoogrevanjesvetovanjeinnadzordoo-1494828804.jpg 0 05 0

Povprečno od 186 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Rok Žitnik (+)

Polje 361c, Ljubljana-Polje 1260, Slovenija

01 5284018
031 741 302
info@ekodimnik.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Eko dimnik d.o.o. iz Ljubljane je specializirano podjetje za izvajanje dimnikarskih storitev, ki te storitve izvaja od ustanovitve podjetja leta 2004. Dimnikarske storitve smo do sedaj izvajali predvsem na območju Mestne občine Ljubljana, kjer je zaradi večstanovanjskih in industrijskih objektov izvajanje dimnikarskih storitev zahtevno, zato imamo bogate izkušnje z izvajanjem tudi najzahtevnejših dimnikarskih storitev.

V zadnjem desetletju dimnikarske storitve izvajamo za več kot 15.000 uporabnikov s kurilnimi napravami različnih izvedb, starosti in toplotnih moči na trdna, tekoča ali plinasta goriva, tako v individualnih in večstanovanjskih stavbah, kotlovnicah, proizvodnih objektih itd.

Poleg dimnikarskih storitev izvajamo tudi storitve čiščenja proizvodnih linij z dimne strani, ki za obdelavo proizvodov uporabljajo proces zgorevanja, kot so npr. proizvodne linije v kovinsko predelovalni, kemični in prehrambni industriji. Izvajamo tudi čiščenje prezračevalni sistemov v večjih kuhinjah, prezračevalnih sistemih v industriji in javnih objektih.

 

Z dimnikarskimi storitvami zagotavljamo naslednje pomembne bistvene zahteve in cilje:

 • zaščita zdravja ljudi; preprečevanje izhajanja dimnih plinov v prostore in s tem preprečevanje zastrupitev in zadušitev, previsokih emisij dimnih plinov, opeklin itd.,
 • požarna varnost; preprečevanje dimniških požarov in požarov v objektih, zaščita ljudi in premoženja zaradi previsokih temperatur oziroma požarov ipd.,
 • varstvo okolja; preprečevanje previsokih emisij z dimnimi plini (CO, CxHy, NOx, delci itd.), zmanjšanje toplotnih izgub z dimnimi plini oz. zmanjšanje izpustov CO2,
 • obratovanje kurilnih naprav; kurilne, dimovodne in prezračevalne naprave, ki so pravilno vgrajene, vzdrževane in se jih pravilno uporablja, zagotavljajo nemoteno uporabo in s tem zadovoljstvo uporabnika.

 

Storitve

Čiščenje kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav

Z mehanskim čiščenjem se odstrani obloge saj, smol, pepela iz kurilnih in dimovodnih naprav. Obloge znižujejo izkoristek kurilne naprave, povečujejo emisije dimnih plinov, predstavljajo požarno in zdravstveno nevarnost, lahko pa tudi onemogočajo normalno uporabo kurilne naprave. Že 1 mm oblog v kurilni napravami lahko poveča porabo goriva tudi 4 ali več odstotkov. Iz prezračevalnih kanalov pa se odstrani predvsem prah, tudi maščobe in morebitne tujke, ki ovirajo dovod ali odvod zraka. Mehansko čiščenje je klasična dimnikarska storitev po kateri je poznana ta dejavnost že stoletja.

 

Pregledi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav

Z rednimi pregledi se na obstoječih napravah ugotavlja morebitne pomanjkljivosti in nepravilnosti, ki bi ogrožale zdravje ljudi, požarno varnost, okolje in racionalno rabo goriv, kot posledica spremenjenih pogojev obratovanja, iztrošenosti in morebitnih poškodb na napravah ipd.

 

Meritve emisij dimnih plinov kurilnih napravah

Z rednimi meritvami se na obstoječih kurilnih naprav preveri morebitno preseganje emisij in toplotnih izgub z dimnimi plini, ki bi nastale zaradi neustreznega vzdrževanja in zastarelosti naprav, neustrezno opravljenega servisa in nastavitev parametrov zgorevanja.

 

Evidence naprav

Za kurilne, dimovodne in prezračevalne naprave na katerih opravimo dimnikarske storitve, v skladu s predpisi zbiramo zahtevane evidence naprav, storitev, rezultatov emisij dimnih plinov itd. in zahtevane v skladu s predpisi posredujemo ministrstvu.

 

Odstranjevanje katranskih oblog

Katranske in sajne obloge, ki jih z rednimi postopki čiščenja ni mogoče odstraniti s sten dimnikov, jih je treba odstraniti po posebnem postopku. Praviloma jih odstranimo mehansko s tako imenovanim frezanjem, ker povzroči bistveno manjše poškodbe na dimovodnih napravah kot pa izžiganje oblog.

Za odstranjevanje katranskih oblog se z uporabnikom dogovorimo za poseben termin, saj postopek traja dlje, kot redno čiščenje.

 

Kemično čiščenje in protikorozijska zaščita

Kemično čiščenje opravimo predvsem na večjih kurilnih napravah po naročilu uporabnika, če so za tako čiščenje vzpostavljeni zahtevani pogoji z vidika varstva okolja.

 

Cenik

ZdimS v 19. členu določa, da se cena dimnikarskih storitev določi kot zmnožek cene ure postavke in normativnega števila časovnih enot za posamezno storitev.

Dosedanji cenik dimnikarskih storitev (Uradni list)

 

Vir

Lokacije podjetja
Polje 361c, Ljubljana-Polje 1260, Slovenija

PE EKO DIMNIK D.O.O. - Polje 361c, Ljubljana 1260, Slovenija
Odpiralni čas
GMT

Odpiralni čas

Ponedeljek
07:00 - 15:00
Torek
07:00 - 15:00
Sreda
07:00 - 15:00
Četrtek
07:00 - 15:00
Petek
07:00 - 15:00
Sobota
-
Nedelja
-
Delovni čas velja za kurilno sezono oz. po dogovoru.
Priponke
 • Davčna številka:
 • 84687037
 • Ime podjetja:
 • Eko dimnik, dimnikarstvo, ogrevanje, svetovanje in nadzor d.o.o.
 • Občina:
 • Ljubljana
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina
 • Z vami že:
 • 86

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si