Društvo Ob robu gozda

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2402/ecorecyclinglogomain-1496990997.png
Društvo Ob robu gozda
Društvo Ob robu gozda https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2402/ecorecyclinglogomain-1496990997.png 5 05 1

Povprečno od 187 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Rožle Repanšek (+)

Rudnik pri Radomljah 13, Radomlje 1235, Slovenija

040 661 155
info@obrobugozda.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Vizija društva OB ROBU GOZDA je, da bi se vsaka družina ponovno naučila biti zunaj, v naravi, tako kot je to zapisal norveški učitelj friluftsliva.  Naša vizija je, da bi otrokom, prav tako pa tudi odraslim, čim bolj približali način preživljanja prostega časa v naravi. Opis opisuje navaden izlet z družino. Ja, res je preprosto. Pa še vedno znamo iti ven v naravo, kjer ni pomembno, kateri vrh bomo osvojili, kako hitri bomo ali postavili osebni rekord v dolžini kilometrov? Nič ni narobe, če prisluhnemo ptičjemu petju, se na poti ustavimo in pojemo kakšno robido, poiščemo primerno mesto in si privoščimo malico in čaj. Hkrati pa bi radi, da družinam narava ponovno postane njihov dom. Da greš v gozd, ne potrebuješ drage opreme, ni potrebno nobeno specialno znanje, telovadnica ali različna vadbišča ali veliko denarja. Narava je vrednota že sama po sebi. Radi bi prebudili pozabljene občutke, da je narava najboljše igrišče, kjer lahko pobegneš v domišljijo, krepiš samozaupanje, rešuješ nerešljive težave, je pustolovščina in prostor, kjer smo vsi doma.

V okviru gozdnih poletnih taborov in gozdnih varstev bi otroke radi pripravili za življenje tako, da bodo sami znali presoditi o nevarnosti in se jim izogniti. Naše programe vodijo pedagoški delavci z veliko izkušenj in znanj, prav tako pa delo poteka v manjših skupinah, zaradi česar je delo bolj kvalitetno ter funkcionalno. Naše delavnice so poučne, zabavne in ustvarjalne. Poskrbimo za nadstandardno število vaditeljev, kakovost bivanja ter uravnoteženost dnevnih obrokov. Želimo si zdrave, srečne, ustvarjalne in nasmejane gozdne otroke.

 

Aktivnosti v naravi

 • Gozdne aktivnosti

Preučevanje dreves, živali, vremena, nabiranje gozdnih plodov, čutna pot, grajenje bivaka, kurjenje ognja, orientacija.

 • Športne dejavnosti

Plezanje, plavanje, igre brez meja, športne igre, lokostrelstvo.

 • Dejavnosti

Ustvarjanje iz naravnih materialov, glina, slikanje, obdelava lesa.

 • Gledališke delavnice

Gozdne pravljice, predstava za starše, domišljija, ustvarjalnost, kostumi iz naravnih materialov.

 

Gozdne hiške

Hiške ob robu gozda so okolju prijazne hiške, ki so postavljene v čudovitem naravnem ambientu. Narejene so iz lokalno pridelanega lesa ter krite z macesnovimi skodlami. Zasnovane so tako, da obiskovalcu zagotavljajo vrhunsko bivalno klimo v vseh letnih časih. So toplotno izolirane, poleti prijetno hladne, po potrebi pa tudi ogrevane.

Devet hišk stoji v polkrogu ob robu gozda. V vsaki hiški sta dve ležišči, z možnostjo pomožnega še tretjega ležišča.

Za edinstveno izkušnjo in občutek spanja v naravi poskrbi veliko trikotno okno, ki vam omogoča pogled v čudoviti gozd.

Za popolno udobje poskrbijo postelje iz masivnega lesa, anatomske vzmetnice ter udobna posteljnina, vzglavnik in odeja, ki vam zagotavljajo udoben in miren spanec.

Da noči ne bodo pretemne, poskrbi vsa pripadajoča električna napeljava. Hiške izpolnjujejo vse potrebne standarde za varnost in udobje.

Vonj lesa, gozda, ognja, petje ptic, kapljanje dežja, čričkanje murenčkov, brenčanje čebel in šelestenje listja v krošnjah vam v hiškah pričarajo nepozabno noč v naravi.

 

Ponudba

Gozdni tabor

GOZDNI POLETNI OTROŠKI TABOR 2017

Kako sposobni, iznajdljivi in pametni so naši otroci, spoznamo šele takrat, ko jim dovolimo, da nam to tudi pokažejo. Gozdni poletni tabor je odlična priložnost, da se o tem prepričajo otroci sami, si zgradijo pozitivno samopodobo ter vzljubijo preživljanje prostega časa v naravi in ne pred računalniki ter televizorji, kakršen je današnji trend. V otrocih bi radi prebudili pozabljene občutke, da je narava njihov dom, njihovo igrišče; kjer lahko pobegnejo v domišljijo, se učijo o tveganju ter krepijo samozaupanje. Je njihov prostor za raziskovanje in veličastna odkritja. Na poletnem taboru bo vsak otrok našel dejavnost zase, pa naj bo zapriseženi športnik, umetnik ali pustolovec.

 

DEJAVNOSTI

Na taboru bomo več čas preživeli na svežem zraku in otrokom z različnimi igrami ter dejavnostmi vsak izlet v naravo predstavili kot drzno odpravo ali odkrivanje novega. Predvsem se bomo ukvarjali s preučevanjem dreves, živali, vremena, nabiranjem gozdnih plodov, preizkusili čutno pot, prisluhnili gozdnim zvokom, igrali igre zaupanja, se zabavali z igrami medsebojnega sodelovanja, naučili se bomo zgraditi bivak iz naravnega materiala, kurili ogenj, plezali, poslušali gozdne pravljice, učili se bomo o nevarnostih, ustvarjali iz naravnih materialov, iskali sledi živali, se naučili orientirati v naravi, izdelali svoj lok in ga preizkusili …

Da pa nam poleti ne bo preveč vroče in ker otroci obožujejo vodo, bomo za eno dopoldne odšli na bazen. Spoznali se bomo tudi s športnim plezanjem, gledališko delavnico in obiskali živali na bližnji kmetiji.

 

SPANJE

Otroci bodo spali v gozdnih hiškah, ki omogočajo bivanje v stiku z naravo. Postavljene so v neposredni bližini gozda. Hiške so zgrajene iz lokalnega lesa, so izolirane in po potrebi tudi ogrevane ter opremljene z dvema posteljama in elektriko.

 

SODOBNE NAPRAVE

Na taboru ne uporabljamo prenosnih računalnikov, iPodov in ostalih »motečih« napravic. Namen je, da otroci za nekaj časa pozabijo na računalniške igrice, družabna omrežja in se prepustijo aktivnostim v naravi. Za nujne primere je 24 ur v delovanju dežurni mobilni telefon.

 

SLABO VREME

Če nas bosta presenetila nevihta in grom, imamo v bližini gozdnih hišk zaprte prostore, kjer se bomo zabavali ob družabnih, namiznih, ustarjalnih in zabavnih igrah.

 

HRANA

Za hrano bo dobro poskrbljeno. Otroci bodo imeli pet obrokov dnevno, zvečer pa se bomo družili ob tabornem ognju in pekli na palici ali v žerjavici.

 

TERMIN

13.8. - 18.8.2017

 

6-DNEVNI PROGRAM VKLJUČUJE:

 • pet nočitev v lesenih glamping hišicah,
 • zajtrk, kosilo, večerjo, dve malici dnevno,
 • prevoz in vstopnico za bazen,
 • izposojo opreme za športno plezanje,
 • material za ustvarjanje,
 • izposojo pripomočkov za raziskovanje gozda in orientacije, 
 • vodene športne, ustvarjalne in pustolovske dejavnosti s strani strokovnjakov z ustrezno izobrazbo in izkušnjami.

 

TABOR JE NAMENJEN:

Otrokom od 6. do 12. leta.

 

CENA:

Cena gozdnega tabora je 270 eurov.

 

Si za druženje, naravo in noro zabavo?

Hiške za vile in škrate, za vse, ki se radi igrate, super, če se radi imate, vabljeni na naše gozdne trate.

*V primeru, da na tabor ni prijavljeno zadostno število otrok (minimalno 10 otrok), si pridržujemo pravico za odpoved termina gozdnega tabora.

 

Gozdni rojstni dan

GOZDNI ROJSTNI DAN – PRESPI PRI MENI

Vsak otrok si želi poseben rojstni dan. Vendar se zabava vedno konča prehitro. Imate tudi Vi težave, ko je treba otroke odpeljati domov, ker bi se oni še malo zabavali? Ponujamo Vam rešitev za praznovanje rojstnega dne, in sicer praznovanje s prenočitvijo ter zabavo v naravi, ki ga otroci končajo naslednji dan.

Si želiš prijatelje izzvati s športnimi igrami, z njimi ustvarjati ali postati pravi pustolovec? Samo zate lahko pripravimo prav poseben rojstni dan, ki ga boste s prijatelji obdržali v nepozabnem spominu.

 

Program ŠPORTNIK

Kot pravi športniki se udeležimo rojstnodnevne olimpijade. Zabavamo se z različnimi tekalnimi, štafetnimi in moštvenimi igrami. Izdelujemo loke in streljamo v posebne tarče. Otroci začnejo s praznovanjem v popoldanskih urah, starši pa jih ponovno pridejo iskat naslednji dan dopoldne. Ko se spusti noč, pripravimo kurišče, poskrbimo za rojstnodnevno hrano in ob pripovedavanju zgodb, prepevanju pesmi ter pečenju hrane na ognju prijetno utrujeni prespimo v lesenih hiškah. Rojstni dan je primeren za otroke od 5. leta naprej.

 

Program UMETNIK

Ustvarjamo iz različnih materialov in se spoznamo z različnimi rokodelskimi dejavnostmi, spoznamo čutno pot, slikamo z naravnimi barvami in ustvarimo sliko iz naravnih materialov. Otroci začnejo s praznovanjem v popoldanskih urah, starši pa jih ponovno pridejo iskat naslednji dan dopoldne. Ko se spusti noč, pripravimo kurišče, poskrbimo za rojstnodnevno hrano in ob pripovedavanju zgodb, prepevanju pesmi ter pečenju hrane na ognju prijetno utrujeni prespimo v lesenih hiškah. Rojstni dan je primeren za otroke od 5. leta naprej.

 

Program PUSTOLOVEC

Rojstnodnevni pustolovci se zabavajo z jahanjem ponijev, plezanjem, izdelovanjem lokov in z izdelovanjem improviziranih bivališč ter iskanjem skritega zaklada. Otroci začnejo s praznovanjem v popoldanskih urah, starši pa jih ponovno pridejo iskat naslednji dan dopoldne. Ko se spusti noč, pripravimo kurišče, poskrbimo za rojstnodnevno hrano in ob pripovedavanju zgodb, prepevanju pesmi ter pečenju hrane na ognju prijetno utrujeni prespimo v lesenih hiškah. Rojstni dan je primeren za otroke od 5. leta naprej.

 

V primeru, da si ne želiš, da bi prespal v gozdnih hiškah s tvojimi prijatelji, lahko zate pripravimo 3-urni rojstni dan.  Gozdni rojstni dan je namenjem vsem otrokom, ki so pustolovci po duši, umetniki prav tako pa tudi športniki. Prav za vsakega otroka se bo našla dejavnost, v kateri bo neizmerno užival. Na gozdnem rojstnem dnevu bomo iskali skriti zaklad, ustavrjali iz naravnih materialov, se igrali zabavne in športne igre, skakali na trampolinu, hodili po vrvi ter pekli hrano na ognju. Seveda pa je to poseben dan za slavljenca, ki mu ga bomo polepšali z njegovo najljubšo dejavnostjo ali aktivnostjo.

Osnovni paket rojstnega dne za do 15 otrok zajema hrano, pijačo, strokovno animacijo, material za ustvarjanje, športne in didaktične pripomočke. Torta ni všteta v ceno. Cena osnovnega paketa je 190 eurov.

Pri rojstnem dnevu - prespi pri meni, osnovni paket rojstnega dne za do 15 otrok zajema večerjo, pijačo, strokovno animacijo, material za ustvarjanje, športne in didaktične pripomočke. Torta ni všteta v ceno. Cena osnovnega paketa je 190 eurov in doplačilo 10 eurov za spanje v gozdnih hiškah na otroka z vključenim zajtrkom. Otroci bodo v naši družbi do 10. ure naslednjega dne, ko jih starši spet vzamejo v svoj objem.

 

Prijava na program

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 85110949
 • Ime podjetja:
 • Društvo Ob robu gozda
 • Občina:
 • Radomlje
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Pohvala

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Luškane hiške in tabor. Podpiram idejo, da se otroci bolje spoznajo z naravo! Tudi voditelji so zelo dobri pri delu.
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si