Krucefix je majhna družinska destilarna v Križah, Slovenija, ne daleč stran od avstrijsko-slovenske meje. Nahaja se ob vznožju mogočnih Alp, kjer se le te prično spuščati proti morju, na nadmorski višini 525 metrov. Mnogo sestavin, ki jih Krucefix uporablja v svojih proizvodih, je nabranih v okoliških hribih, njihovih obronkih in pašnikih, in sicer od 800 do 1500 metrov nadmorske višine ali višje. Čeprav je destilarna Krucefix relativno majhna, pa je s svojo ponudbo zelo razširjeni na domačem trgu.
Celoten asortiment Krucefixevih proizvodov je 100 % naraven, brez kemičnih preservativov, umetnih barvil in emulgatorjev. Žganje vsebuje zgolj alkohol, fermentiran izključno iz rastlin ali sadja, in to jih razlikuje od ostalih destilarn. Likerji vsebujejo vodo, pridobljeno na območju okoliških Alp, naravni sladkor in sirup, ki je pridobljen iz drevesnih storžev, sadežev ali rastlinja. In nobenega drugega dodatka. Vsaki posamezni steklenici je namenjena visoka stopnja pozornosti, skrb in občutek za detajle. Vsi proizvodi so ustekleničeni, zapečateni in ročno označeni.
V novo urejenih prostorih nad Destilarno Krucefix pripravljamo degustacije vseh
Prostor lahko sprejme 50 ljudi za dogodke:
Več o tem si lahko preberete na naši spletni strani krucefix.com.
Naš cilj je uveljavitev znamke podjetja na svetovnem trgu. Usmeritev v najširšo ponudbo prvinskih žganj in likerjev, ki bodo zagotavljali najvišje standarde kakovosti in omejeno serijo proizvodov.
Omogočiti in prikazati ljudem še neznane okuse, raziskati in odkriti najboljše možne procese izdelovanja kakovostnih žganj in likerjev, ki bodo našim strankam pričarali nepozabne trenutke. Dosegati in narekovati najvišjo kakovost naših alkoholnih produktov, ostati 100-odstotno v stiku z naravo, kakovost pred količino, imeti omejene serije ter se vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov z več kot 150 različnimi okusi.
Na prisojnih obronkih Kriške gore, na višini med 800 in 1500 metri nadmorske višine, uspeva rastlinje, ki v dolgih zimah kljubuje ledu, vetru in mrazu. V poletnih mesecih pa izkoristi toplo sonce za svojo rast in se za preživetje napoji s kar največ zdravilnimi učinkovinami. Skupek pripomore k bogatim aromam, vitaminom, olju in mineralom. Daleč od človeškega vrveža, v neokrnjeni naravi, je nabrano rastlinje, ki je osnova za kuhanje žganja Krucefix.
Z edinstveno destilacijo, tradicionalno metodo s kančkom skrivnosti, so pridobljene najmočnejše arome gorskega rastlinja, pretvorjene v prvinska žganja in likerje Krucefix. Zavedamo se, da je naravno okolje tisto, ki omogoča uspešen razvoj in postavitev zdravih temeljev.
Čisti zrak, čista zemlja in najpomembnejši del verige, čista voda. Destilarna se napaja z vodo, ki izvira izpod Karavank. Pri postopkih redčenja alkohola ne uporabljamo destilirane, ampak svežo vodo. To je razlog, zakaj ni glavobola pri pitju Krucefix žganj in likerjev. Destilirana voda je namreč mrtva voda in je škodljiva za telo.
Pomembno je poudariti, da imamo vse na dosegu roke. Sestavine se nabirajo ročno, jih ne uvažamo, destilarna pa je samooskrbna. Trudimo se, da pri procesu ohranimo večino blagodejnih substanc in poskrbimo za dovršeno destilacijo, kjer so metanol, butanol, aldehidi, isopropili in fenoli odstranjeni.
NOVOST V PONUDBI !
Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.
Destilarna Krucefix