Cucurbita, proizvodnja bučnega olja in semen

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1838/cucurbitaproizvodnjabucnegaoljainsemen1-1463036807.png
Cucurbita, proizvodnja bučnega olja in semen
Cucurbita, proizvodnja bučnega olja in semen https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1838/cucurbitaproizvodnjabucnegaoljainsemen1-1463036807.png 5 05 1

Povprečno od 16 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Jasmina Ofič (+)

Ožbalt 14, Ožbalt 2361, Slovenija

041 538 865
info@cucurbita.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Buče so pred šestimi tisočletji gojili Indijanci. Stari Grki so jih bolj kot v kulinarične uporabljali v liturgične namene in jih častili kot božanstvo. Imenovali so jih mogočne hčere matere Zemlje.

Bučke izvirajo iz subtropskih in tropskih predelov Amerike, kjer so jih pridelovali že pred več kot tisoč leti, v Evropi pa jih poznamo po zaslugi Krištofa Kolumba. Pri nas je najbolj razširjena navadna buča, katere plodovi so po obliki, barvi in velikosti zelo različni. Buče spadajo med najstarejše zelenjadnice. Paleolitski človek je že pred 15 000 leti grizljal bučne peške. Bučno meso vsebuje okoli 90 odstotkov vode, beljakovine, ogljikove hidrate, minerale, kalij, kalcij, mangan, fosfor in železo. Obogateno je z vitamini A, B1, B2, B6, C in E.

Semena so posebno primerna za stiskanje olja, saj nimajo čvrste ovojnice. V zadnjem času so v njih odkrili še fitosterine, ki znižujejo holesterol. Z uživanjem bučnih pečk lahko lajšamo težave v zrelih letih, saj krepijo mišice mehurja in s tem ohranjajo njegovo normalno delovanje. Pri moških preprečujejo povečanje prostate.

 

Naši produkti

 

Naročite naše izdelke dostavili vam jih bomo po dogovoru z vami.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 88724255
 • Ime podjetja:
 • Cucurbita, proizvodnja bučnega olja in semen, Jasmina Ofič, s.p.
 • Občina:
 • Ožbalt
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

 • Dobri izdelki iz buč

  ,

  5.0 5.0 0 5 3
  Storitev
  Kvaliteta
  Osebje
  Olja so zelo dobra, najboljši je pa bučni pesto. Če še niste probali, obvezno priporočam.
  Oceni mnenje:

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si