Čebelarstvo Jere

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4789/cebelarstvojere1-1485855475.jpg
Čebelarstvo Jere
Čebelarstvo Jere https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4789/cebelarstvojere1-1485855475.jpg 0 05 0

Povprečno od 3 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Gregor Jere (+)

Novo naselje 5b, Ljubljana - Dobrunje 1261, Slovenija

040 511 653
cebelarstvo-jere@siol.net

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Začetki čebelarstva Jere segajo v 80-ta leta, ko se je na delo s čebelami podal moj oče Franc. Uresničil si je veliko željo, saj je že od malih nog veliko časa preživel pri čebelah, s katerimi je čebelaril njegov stric Janez.

Naš program obsega različne vrste medice, medu in čebeljih pridelkov:

 • Cvetlični med, akacijev med, kostanjev med, kremni med, jelkin med ...
 • Cvetni prah
 • Matični mleček
 • Apis

Za vsa vprašanja o izdelkih iz medu in našem darilnem programu smo vam na voljo preko telefonske številke spodaj ali spletnega obrazca.

 

O medu

MED je naravno živilo, ki ga iz nektarja ali mane pridelajo čebele.

NEKTAR ali medičina je sladek sok, izloček cvetov večine cvetnic, ki jih oprašujejo žuželke. Po večini je sestavljen je iz vode in sladkorjev, med katerimi so najpogostejši glukoza, fruktoza in saharoza. V majhnih količinah vsebuje nektar še druge sladkorje, mineralne snovi, eterična olja, organske kisline, barvne snovi in zrnca cvetnega prahu.

MANA je naraven sladek sok, ki ga izločajo drevesne ušice, škržati in kaparji. Mana je živalski izloček vendar ni produkt presnove ušic, škržatov in kaparjev, temveč ostanek drevesnih sokov.

V panju čebele medičino ali mano obdelajo, zgostijo, dodajo izločke svojih žlez in shranijo v celice satja, pokrijejo z voščenimi pokrovčki in tako nastane med.

 

Medica

MEDICA ali MEDENO VINO je verjetno najstarejša alkoholna pijača. Nastane s fermentacijo  medenega mošta, kateremu smo dodali izbrane kvasovke.

Glede na ostanek nepovretih sladkorjev, jo delimo na sladko, polsladko in suho medico.

Uživamo jo ohlajeno na 6-8°C, v prijetni družbi kot apiritiv ali ob sladici po končanem slavnostnem kosilu.

Razmerje med nepovretimi sladkorji, kislino in % vol. alkohola daje medici izredno harmoničnost, kar zadovolji še tako zahtevnega vinskega poznavalca.

 

Darilni program

Želite svojim prijateljem, poslovnim partnerjem za darilo podariti slovenski med ali mogoče pijačo bogov - MEDICO?

Če vam je ideja všeč, lahko za vas pripravimo čebelje pridelke v darilni embalaži. Na izbrano embalažo lahko natisnemo tudi logotip vašega podjetja.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 77465504
 • Ime podjetja:
 • Gregor Jere - čebelarstvo, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
 • Občina:
 • Ljubljana
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si