Asimina Fruit - Indijanska banana, Akvaristika d.o.o.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5347/asiminafruitindijskabananaakvaristikadoo1-1490357701.jpg
Asimina Fruit - Indijanska banana, Akvaristika d.o.o.
Asimina Fruit - Indijanska banana, Akvaristika d.o.o. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5347/asiminafruitindijskabananaakvaristikadoo1-1490357701.jpg 0 05 0

Povprečno od 6 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Andrej Krašna (+)

Velika Ligojna 27a, Vrhnika 1360, Slovenija

040 595 687
info@asiminafruit.eu

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Podjetje Asimina Fruit, Akvaristika d.o.o. iz Vrhnike se ukvarja s prodajo sadik in plodov Indijanske banane - Asimine. Prav tako vam na vašo željo izdelamo načrt in zasaditev nasada.


Razširjenost

Asimina triloba je drevo, ki raste v vzhodni Ameriki. Najdemo ga ob rekah in jezerih, lahko tudi kot drevo podrasti v senci večjih dreves, saj zraste le do višine 5m.

 

Cvet

Cveti v drugi polovici aprila, ima lepe vijolične cvetove, ki pa jih oprašujejo muhe in hrošči (ne čebele), zato imajo za nas neprijeten vonj. Cvetovi so dvospolni: vsak cvet ima prašnike in pestič, vendar je večina sort asimin avtosterilnih: za uspešno oprašitev in razvoj plodov je potrebna oprašitev cvetov s pelodom sosednjega drevesa druge sorte. Poznamo tudi samoplodne sorte: Prima, Sunflower in Georgia, ki pa so lahko posajene tudi samostojno.

 

Plod

Iz oprašenih cvetov se razvijejo plodovi: lahko posamičen plod ali skupek večih plodov podobno kot pri bananah. Zaradi šopaste rasti plodov in podobnega okusa, se je za asimine uveljavilo tudi ime indijanska banana. Plodovi so zeleni, krompirjaste oblike. Ko dozorijo, lahko dobijo rumenkast odtenek, na otip postanejo mehkejši, lepo dišijo. Plodovi dozirijo jeseni, od septembra pa vse do začetka novembra – odvisno od sorte. Na posameznem drevesu zorijo plodovi postopoma v obdobju 3 tednov.

Zreli sadeži imajo rumeno kremasto meso, po sredini je razporejena vrsta precej velikih semen. Po okusi bi asimino uvrstili med tropsko sadje, saj spominja na mešanico banane, ananasa in papaje, nekatere sorte imajo tudi priokus Manga (predvsem sorta Mango. Ko plodovi dozorijo, so užitni nekaj dni. Z nadaljnjim zorenjem se začne pojavljati grenak priokus, ki je z vsakim dnem dodatnega zorenja bolj moteč. Postopek zorenje se lahko upočasni s hranjenjem delno zrelih plodov v hladilniku. Na ta način se užitnost plodov podaljša za 10 dni.

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 42823757
  • Ime podjetja:
  • Akvaristika, trgovina in svetovanje, d.o.o.
  • Občina:
  • Vrhnika
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si