Ansambel Vrt

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3508/ansambelvrt1-1473401720.jpg
Ansambel Vrt
Ansambel Vrt https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3508/ansambelvrt1-1473401720.jpg 0 05 0

Povprečno od 7 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Robi Rozman (+)

Prešernova cesta 27, Oplotnica 2317, Slovenija

041 735 246
vrt.ansambel@gmail.com

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Ansambel VRT uradno prihaja iz Oplotnice, člani ansambla pa izviramo iz treh občin ob južnem Pohorju – Vitanja, Zreč in Oplotnice. Ansambel VRT je začel delovati leta 2000 v tri članski zasedbi kot trio VRT. Ustanovni člani smo takrat bili Vinko Hren, Robi Rozman in Tini Lesjak. Veliko smo igrali in nastopali, vendar je med nami bila vedno prisotna želja, da bi izvajali štiriglasno fantovsko petje. Tako se nam je po štirih letih delovanja v letu 2004 pridružil naš dober prijatelj in harmonikar Davorin Hartman in od takrat delujemo v nespremenjeni zasedbi. Ker smo se odločili, da imena ne bomo spreminjali, je iz tria VRT nastal ansambel VRT.

 

In sedaj najpogostejše vprašanje: »Od kje ime ansambel VRT?«

Čeprav nihče od nas ni vrtnar in, razen urejanja in zalivanja »rožic«, nihče od nas nima izkušenj niti z vrtnarjenjem niti z vrtičkanjem, se enostaven odgovor na to vprašanje skriva v začetnicah imen ustanovnih članov Vinka, Robija in Tinija. Davorin se je pa tudi sprijaznil z dejstvom, da začetnica njegovega imena pač nikamor ne paše.

Šalo na stran. Potem, ko smo začeli nastopati kot ansambel VRT in so se pokazali prvi pozitivni odzivi, smo vedeli, da smo na pravi poti. Hitro so se pojavile težnje po snemanju lastnih skladb. Ker smo bili glede tega dokaj neizkušeni, smo začeli intenzivno sodelovati z znanim in priljubljenim glasbenikom Tinetom Lesjakom, ki je tudi oče našega kitarista Tinija. Tine je za našo prvo in drugo zgoščenko prispeval večino melodij, usmerja in pomaga nam tako rekoč na vseh področjih, ki so povezana z našim delovanjem. Upamo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.

S trdim delom nam je s skupnimi močmi uspelo, da so se pokazali prvi odmevni uspehi ansambla VRT. Zmagali smo na festivalu narečnih viž v Škofji Loki leta 2007, osvojili tri prve nagrade na festivalu v Vurberku leta 2008, prejeli bronastega Slovenskega slavčka, ki nas je po mnenju poslušalcev radia Veseljak uvrstil med pet najbolj priljubljenih narodno zabavnih ansamblov v Sloveniji v letu 2008. V manj kot enem letu smo izdali dve zgoščenki in posneli videospot za naslovno skladbo druge zgoščenke – Klopotec.

Po uspešnem letu 2008 smo spomladi naslednjega leta organizirali prvi promocijski koncert ansambla VRT in odziv je bil zelo pozitiven – polna športna dvorana Milenij v Oplotnici. Naslednji promocijski koncert smo organizirali leta 2011 ob izidu naše tretje zgoščenke z naslovno skladbo Dobri stari godec, ki je bila predstavljena na Ptujskem festivalu leta 2009. Za omenjeno skladbo smo posneli tudi prekrasen videospot.

Robi Rozman pa opravlja storitve tudi na področju cateringa, saj prireja okusne postrežbe tako za zaključene družbe, kot tudi poroke, birme, obletnice in rojstnodnevne zabave.

 

Zasedba:

 • Robi Rozman: diatonična harmonika
 • Tini Lesjak: vokal, kitara,
 • Davorin Hartman: vokal, diatonična harmonika, klavirska harmonika, klaviature,
 • Mitja Kapun: vokal, bariton, kontrabas, bas kitara, pozavna, vokal.

 

Vir

 • Davčna številka:
 • 24888222
 • Ime podjetja:
 • Ro-Ro, Robi Rozman s.p. gostinske in glasbene storitve
 • Občina:
 • Vitanje
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si