ADR svetovanje in transport, Bela Šiftar s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4361/kemotopdoosvetovanjeinusposabljanjezaprevoznevarnegablaga2-1480514024.jpg
ADR svetovanje in transport, Bela Šiftar s.p.
ADR svetovanje in transport, Bela Šiftar s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4361/kemotopdoosvetovanjeinusposabljanjezaprevoznevarnegablaga2-1480514024.jpg 0 05 0

Povprečno od 215 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Bela Šiftar (+)

Stara ulica 8, Murska Sobota 9000, Slovenija

051 617 538
bela.siftar@siol.net

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Pri podjetju ADR svetovanje in transport, Bela Šiftar s.p. iz Murske Sobote smo strokovanjaki za ADR svetovanje in usposabljanje na področju prevozov nevarnega blaga po cestah (predpis: ZPNB, ADR).

Na področju prevozov nevarnega blaga izvajamo skladno z zakonodajo (Zakon o prevozu nevarnega blaga in ADR sporazum) dejavnost ADR varnostnega svetovalca, za prevoz nevarnega blaga in z zakonom predpisano obvezno usposabljanje vseh zaposlenih, ki pri tem sodelujejo.

Podjetjem (pravne osebe in fizične osebe z dejavnostjo – s.p.-ji), katerih dejavnost obsega cestni prevoz ali pa s prevozom povezano pakiranje, nakladanje, polnjenje ali razkladanje nevarnega blaga, in nastopajo pri prevozu nevarnega blaga kot pošiljatelj, prevoznik, prejemnik ali kot organizator prevoza, Zakon o prevozu nevarnega blaga (28.člen) nalaga, da imenujejo vsaj enega ADR varnostnega svetovalca za prevoz nevarnega blaga.

Nudimo vam rešitev, ki v celoti izpolnjuje te predpisane zahteve. Za vas prevzame funkcijo svetovalca naša strokovno usposobljena oseba za opravljanje nalog svetovalca. Po Zakonu o prevozu nevarnega blaga podatke o imenovanem svetovalcu sporočite na Ministrstvo za infrastrukturo. ADR svetovalec vam glede na vaš obseg dejavnosti pri prevozu nevarnega blaga izdela podrobna navodila za izvajanje postopkov v podjetju, ki vključujejo tudi potrebne ukrepe za zagotavljanje varnosti, in skrbi za izvajanje ukrepov, ki jih predpisuje Pravilnik o nalogah varnostnega svetovalca za prevoz nevarnega blaga, in sicer:

 • preverjanje pravilnosti označevanja tovorkov;
 • svetovanje pri nabavi prevoznih sredstev in določanje zahtev zanje;
 • preverjanje opreme in postopkov v zvezi z nakladanjem, prevozom in razkladanjem nevarnega blaga;
 • natančno usposabljanje vseh zaposlenih in vodenje evidence o tem;
 • izvajanje ustreznih ukrepov in postopkov ob nesreči ali dogodku, ki bi lahko ogrozil varnost prevoza;
 • poizvedba in priprava natančnih poročil o nesrečah med nakladanjem, prevozom in razkladanjem nevarnega blaga;
 • izvajanje ustreznih ukrepov za preprečitev nesreč ali hujših kršitev predpisov;
 • upoštevanje predpisov, ki urejajo prevoz nevarnega blaga, pri izbiri pogodbenih strank;
 • preverjanje, ali imajo vsi zaposleni, ki nakladajo, prevažajo ali razkladajo nevarno blago, natančna navodila o delovnih postopkih;
 • uvedba ukrepov, s katerimi se poveča zavest o tveganju pri nakladanju, prevozu in razkladanju nevarnega blaga;
 • določitev in izvajanje postopkov preverjanja, s katerimi se zagotovi, da so na vozilu predpisane listine in varnostna oprema;
 • določitev in izvajanje postopkov preverjanja, s katerimi se zagotovi varnost pri nakladanju in razkladanju nevarnega blaga;
 • priprava letnega poročila, ki mora vsebovati najmanj podatke o količini prepeljanega nevarnega blaga po razredih ter podatke o izrednih dogodkih oziroma nesrečah z nevarnim blagom.

 

Prav tako vsem tistim podjetjem, ki sodelujejo pri prevozih manjših ali omejenih količin (ko prevozi niso izvedeni z vozili, ki so označena z oranžnimi tablami) in jim ni potrebno imenovati svetovalca, nudimo obvezno predpisano usposabljanje, kjer zaposleni dobijo potrebno znanje za izvajanje postopkov, ki so predpisani v teh primerih?. Pri tem je potrebno poudariti to, da se odgovorni v takih podjetjih dostikrat ne zavedajo, da je za tak prevoz prav tako obvezujoč ADR sporazum, vendar v manjšem obsegu. Tudi taka podjetja namreč morajo imeti vse sodelujoče zaposlene usposobljene na podlagi ADR sporazuma in morajo slediti predpisanim ukrepom v ADR, čeprav v manjšem obsegu. Splošno prepričanje v podjetjih: „ vozimo (pošiljamo, prejemamo) manjše količine nevarnega blaga (na punkte) in zato ne potrebujemo ADR“, je napačno!

Naša ponudba za zgoraj omenjene pravilne postopke in ukrepe, ki smiselno izhajajo iz predpisov za prevoz nevarnega blaga tudi v vašem podjetju, izhaja predvsem iz prepričanja, da skupaj lahko preprečimo morebitne nesreče in ne zgolj kazni, ki izhajajo iz zakona. V primeru, če nimate imenovanega svetovalca ali usposobljenih zaposlenih in ne izvajate predpisanih ukrepov, so namreč v zakonu predvidene kazni.

 

Opravljamo prevoze nevarnih odpadkov, za katere imamo izdano potrdilo s strani agencije ARSO.

 

Prevozi blaga po cestah in organizacija prevozov
Vršimo prevoze in hitre prevoze kosovnega blaga v cestnem prometu do teže 3T / 12 paletnih mest po Sloveniji, v Avstrijo, Nemčijo, Slovaško, Češko, Madžarsko in Hrvaško, ADR prevoze, organiziramo prevoze.

 

 • Davčna številka:
 • 73110272
 • Ime podjetja:
 • ADR svetovanje in transport, Bela Šiftar s.p.
 • Občina:
 • Murska Sobota
 • Govoreči jeziki:
 • Slovenščina

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si