20 Chocolate - Skrivnosti kakava, izdelava čokolade, Martina Kalinšek s.p.

https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4720/20chocolateskrivnostikakavaizdelavacokolademartinakalinseksp2-1485266320.jpg
20 Chocolate - Skrivnosti kakava, izdelava čokolade, Martina Kalinšek s.p.
20 Chocolate - Skrivnosti kakava, izdelava čokolade, Martina Kalinšek s.p. https://povezujemo.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4720/20chocolateskrivnostikakavaizdelavacokolademartinakalinseksp2-1485266320.jpg 0 05 0

Povprečno od 2 ocen

Vaša ocena

Kontakt
Martina Kalinšek (+)

Jakhlova cesta 4, Šmarje - Sap 1293, Slovenija

041 241 214
info@20chocolate.si

Lokacija na mapi

Navodila za pot
Kategorije:
Ključne besede:
Osnovni podatki

Združiti željo po potovanju z družino, zdravem načinu prehranjevanja in poklicno pot so sanje vsakogar. Meni so se začele uresničevati leta 2013 v Angliji na šolanju pri najbolj znani presni čokolatierki Amy Levin. Od takrat se vse vrti okoli razumevanja dejavnikov, ki vplivajo na okus kakava. Z družino potujem po Evropi in obiskujem manjše proizvodne obrate za predelavo čokolade in preučujem kako različni postopki vplivajo na okus čokolade. Sodelujem s proizvajalci opreme. Srečujem tako strokovnjake s področja predelave kakava kot pridelave kakava. Spoznala sem, da se primarni okus kakava določi na tisoče kilometrov daleč v deželi kjer raste in zato je logična posledica šolanje na plantaži. V maju 2016 z možem  odpotujeva v Nicaraguo, kjer bom spoznala postopek fermentacije kakava, ki je eden najbolj pomembnih korak pri določanju okusa kakava na katerega pa v svojem proizvodnem procesu nimam vpliva. Želim si, da se pridružite naši pustolovščini in se prepustite  prvinskim edinstvenim izkušnjam v uživanju tablic 20chocolate.

 

Zgodba

20 chocolate za nas ni le izdelek, temveč predstavlja potovanje od kakavovega zrna do čokoladne tablice (from bean to bar). Tako prava izbira kakavovih zrn kot naše ravnanje v proizvodnem procesu so ključni dejavniki za gourmet čokolado. Dejstvo je, da je srce kakava v zrnu samem in prsti v kateri raste (podnebje in lega). Verjamemo pa, da naša tradicionalna metoda predelave kakavovih zrn v fino kakavovo pasto ohrani originalne karakteristike kakava. 20 chococlate čokolada je aromatična in bogata v okusih. Sestavljajo jo samo dve sestavini: redke sorte kakavovih zrn in minimalne količine kokosovega sladkorja. Čokolada se v ustih topi počasneje, ker vsebuje manj maščob, v povprečju 30% manj.

Vse so izdelane v Sloveniji, in sicer vse od začetne faze praženja in obdelave zrn pa do končne izdelave. Čokolada se v ustih topi počasneje, ker vsebuje v povprečju 30 % manj maščob, pravi gurmani pa lahko izbirate med štirimi aromatičnimi okusi: Nicaragua, Cuba, Ecuador in Santo Domingo.

Zgodbo Martine in Sebastjana ste spoznali tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!

 

Vir

  • Davčna številka:
  • 63676486
  • Ime podjetja:
  • Skrivnosti kakava, izdelava čokolade in čokoladnih izdelkov, Martina Kalinšek s.p.
  • Občina:
  • Grosuplje
  • Govoreči jeziki:
  • Slovenščina

Video

KOMENTARJI

Dodaj komentar

Trenutno še ni komentarjev.

Spremljaj ugodnosti

Poskrbeli bomo, da ne zamudite najpomembnejših novic na področju spletnega oglaševanja in aktualnih novosti na portalu Povezujemo.si®.

mediacalldoo

Povezujemo.si® strankam zagotavlja višje pozicioniranje v iskalniku Google skozi napredno optimizacijo. Dodana vrednost podjetju se tako kaže z večjim povpraševanjem po njihovih storitvah oz. izdelkih.

Povezujemo.si